Spyshots

Eerste beelden gloednieuwe MINI (2013)

Dit zijn de allereerste beelden van de gloednieuwe MINI Cooper. Onze fotograaf wist het model tijdens zijn eerste rit in de buitenlucht vast te leggen en we kunnen, ondanks de heftige camouflage, al een paar belangrijke dingen onthullen!

Nu MINI groen licht heeft gegeven voor de zeer compacte Rocketman, kan het bedrijf de reguliere MINI met een gerust hart opnieuw iets laten groeien. We verwachten dan ook dat het model op alle vlakken een aantal centimeters zal toenemen. Daarnaast zal het model een smallere grille, langere motorkap en slankere A-stijlen krijgen. Belangrijkste primeur van de nieuwe MINI vinden we in het interieur. De normaal centraal gemonteerde km/h-teller zal namelijk verdwijnen en voortaan achter het stuurwiel gepositioneerd worden. Dat de lay-out van het dashboard hierdoor rustiger zal ogen is positief, maar hopelijk verliest het model niet haar karakter.

Komst in 2012 of 2013
Wat de technologie betreft tasten we voorlopig nog in het duister. De komst van de nieuwe driecilinders lijkt ons zeer aannemelijk om de CO2-uitstoot van het model verder te doen slinken. Daarnaast zal er eveneens weer een krachtige viercilinder aangedreven Cooper S op het programma staan. Wanneer de nieuwe MINI officieel gepresenteerd wordt is op dit moment nog niet duidelijk. De productie zal echter pas eind volgend jaar op gang komen.

Gerelateerde artikelen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.