Spyshots

Nieuwe Audi A6 Avant: shake that booty!

Het duurt niet lang meer en Audi is op volle sterkte om de strijd aan te gaan met de BMW 5-serie en de Mercedes-Benz E-klasse. De A6 Avant staat namelijk te springen om het toneel te betreden. Hier de laatste beelden van het nieuwbakken A6-model.

Audi zal de nieuwe A6 Avant dit najaar op de IAA in Frankfurt onthullen. Een grote verrassing vormt onthulling na deze spyshots niet meer. We zien vrij goed hoe de achterpartij is vormgegeven. Die wordt weer lekker stevig, een gewaardeerde eigenschap bij het huidige model. Enkel de auto op een set grote wielen laten rusten en je beschikt namelijk al over een gelikte automobiel die zowel sportief als praktisch is. Traditioneel kiest zo’n 60% van de A6-kopers voor de Avant-uitvoering.

Voorsprong door techniek?
Het is nog wel de vraag hoeveel liter die kofferruimte nu precies groot is en of Audi nog wat praktische noviteiten aan de A6 Avant toevoegt om het de 5-serie Touring en de E-klasse Estate extra moeilijk te maken. Vanzelfsprekend deelt de Avant grotendeels zijn technische en motorische componenten met de vierdeurs. Dat betekent een 2.8 V6 met 204 pk en een 3.0 liter V6-compressor met 300 pk onder het kopje “benzine”. De keuzemogelijkheden bij de diesel bestaat uit drie motoren variërend in vermogen van 177 tot 245 pk. De instapper betreft een viercilinder, de andere twee zijn zescilinders met een inhoud van 3.0 liter.

Gerelateerde artikelen

Audi maakt vanafprijzen nieuwe A6 Avant bekend

Autonieuws
Audi maakt vanafprijzen nieuwe A6 Avant bekend
> Artikel lezen

Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie

Autonieuws
Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A6 Avant treedt in het openbaar

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Abt zet Audi RS6 Avant onder hoogspanning

Tuning & styling
> Artikel lezen

A6 Avant komt nieuwe Audi A6-gamma versterken

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.