Spyshots

Mazda CX-5 onder het doek vandaan getrokken

Het is niet waarop onze fotograaf had gehoopt toen hij het doek van dit prototype aftrok. Hij verwachtte iets concreets van de nieuwe Mazda te zien, maar toverde in plaats daarvan een mule tevoorschijn. Aan de andere kant niet minder interessant, want het bevestigt dat Mazda daadwerkelijk werkt aan een compacte CX, vermoedelijk de CX-5.

Eén van de grootste primeurs op de Autosalon van Genève is de Mazda Minagi, een SUV/crossover die in de klasse van de Nissan Qashqai en Kia Sportage valt. Hoewel we het nog niet uit de mond van Mazda hebben gehoord geven de Japanners met de Minagi Concept aan toch brood te zien in een dergelijk model. Deze kersverse beelden maken de komst van een model onder de CX-7 officieel. De marktlancering van deze CX-5 laat echter nog wel even op zich wachten. De auto rijdt nog rond als mule (gebaseerd op de CX-7) en dat is een teken dat de ontwikkeling net is begonnen. Verwacht de CX-5 dan ook op zijn vroegst eind 2012.

SkyActiv
Intern is Mazda momenteel behoorlijk aan het veranderen. Een nieuwe designbaas en een nieuwe designtaal genaamd Koda moeten het design-DNA flink vernieuwen. De Mazda Minagi geeft daarvan al een goed beeld. Ook op de technische afdelingen van Mazda is er veel gaande. Onder de noemer SkyActiv is Mazda achter de schermen druk bezig met het optimaliseren van bestaande technieken. Daaronder vallen onder meer motoren en aandrijflijnen. We kunnen ervan uitgaan dat de Mazda CX-5 profiteert van deze nieuwe ontwikkelingen. Denk daarbij aan moderne benzine- en dieselmotoren die niet alleen krachtiger zijn dan de huidige, maar ook een stuk zuiniger. Met het SkyActiv-chassis verwacht Mazda een stijvere constructie te bewerkstelligen en zodoende verbeterde rij-eigenschappen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mazda CX-5: motorengamma en vanafprijs

Autonieuws
Nieuwe Mazda CX-5: motorengamma en vanafprijs
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda CX-5: de crossover met rijplezier

Autonieuws
Nieuwe Mazda CX-5: de crossover met rijplezier
> Artikel lezen

Verrassing: nu al fonkelnieuwe Mazda CX-5

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda benoemt doelgroepen en prijst CX-5

Autonieuws
Mazda benoemt doelgroepen en prijst CX-5
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.