Spyshots

Sneeuwpret met Opel Astra GTC OPC

Hij is eigenlijk al lang klaar, maar wanneer ´ie nu precies komt is onduidelijk. Voor de Opel Astra GTC OPC dus nog maar wat ravotten in de sneeuw. Het kunnen voor de prototypes wel eens de laatste ijzige, witte vlokken zijn.

Met een zeer productierijp uitziende Opel Astra GTC Paris werd duidelijk dat de GTC eigenlijk al zo goed als af was om van de band te rollen. Toch houdt Opel de driedeurs Astra nog altijd vast. Zou Opel meteen een flinke tik aan de concurrentie willen uitdelen door bij de lancering van de GTC ook meteen de OPC-variant beschikbaar te stellen? Dat zou mooi zijn, maar dat vergt ook een grondigere, dus langere opwarmronde. Misschien is het daarom dat we nog altijd weinig weten over de Astra GTC.

Minder dan zes tellen
Waar we natuurlijk graag alles over willen weten is welke motor Opel nu exact in de GTC OPC lepelt. Sterke vermoedens gaan uit naar een tweeliter viercilinder. Volgens ingewijden zou deze turbobenzinemotor een vermogen van 300 pk genereren waarmee de spurt naar honderd binnen zes tellen wordt afgerond. Mocht dat lukken dan is de GTC OPC de Scirocco R (265 pk) te snel af. Vervolgens is het nog een raadsel hoeveel wielen de aandrijfkrachten op het asfalt overbrengen: de twee vooraan of toch alle vier de wielen. We hopen op dat laatste. Misschien minder leuk, wel efficiënter en effectiever. Zelfs de Audi S3 mag dan zijn borst natmaken.

Smaakmakers
Over het appetijtelijke uiterlijk van de GTC OPC hoeven we het eigenlijk niet te hebben: dat komt gewoon voor 90% overeen met de studie in Parijs. Wellicht dat Opel de scherpe randjes (voorspoiler, geïntegreerde eindpijpen) schrapt, maar daar blijft het wel bij. De smaakmakers zoals de 20 inch wielen en de zwaar geprofileerde sportkuipen zullen uiteraard pas tegen bijbetaling onderdeel uitmaken van het voor de rest best standaard Astra-interieur. Aan de andere kant, het binnenste van de huidige Opel’s behoort tot het fraaiste op de markt.

Gerelateerde artikelen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme

Autonieuws
Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme
> Artikel lezen

Spierballenvertoon: Irmscher GTC Turbo i1400

Tuning & styling
Spierballenvertoon: Irmscher Astra GTC Turbo i1400
> Artikel lezen

Het WK al in je bol met de Opel Astra Copacabana

Autonieuws
Het WK al in je bol met de Opel Astra Copacabana
> Artikel lezen

Compromisloos sportief: Opel Astra OPC Extreme

Autonieuws
Alle details Opel Astra OPC EXTREME
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.