Spyshots

Driecilinder voor nieuwe Peugeot 208

De 206 brak verkooprecords voor Peugeot en de 207 deed dit nog eens dunnetjes over. Aan de nieuwe Peugeot 208 de uiterst zware taak om dit te evenaren. Momenteel wordt hij aan de tand gevoeld in het noorden van Finland.

De Peugeot 208 zal nog dit jaar voorgesteld worden om in 2012 als opvolger van de succesvolle 207 de markt op te gaan. De concurrentie is zwaarder dan ooit, maar ook Peugeot heeft een flinke sprong gemaakt. Met de onlangs gelanceerde 508 gaven de Fransen daar een extra dimensie aan door een nieuwe designrichting in te slaan. De grote, ´schreeuwende bek´ werd gesmoord en het werd allemaal ietwat vriendelijker. Deze lijn werd ook bij de vernieuwde 308 voortgezet en zal ook de nieuwe Peugeot 208 kenmerken. Op basis van informatievergaring en de prototypes die onze fotografen reeds hebben gezien, is een computerillustratie gemaakt van hoe de 208 eruit zou kunnen komen te zien.

Driecilinders
De grille eist nog altijd de nodige aandacht op en ook de twee forse luchtinlaten vragen om gewenning. Maar verder naar achteren wordt het inderdaad wat rustiger. De overeenkomsten met de 207 zijn nog steeds zichtbaar. Opvallend aan het driedeursmodel is de sterk aflopende daklijn wat de 208 een coupélook meegeeft. Of dit ten koste gaat aan de binnenruimte zal de tijd leren. Een vijfdeurs, een stationwagen en een coupé-cabriolet staan overigens ook weer op de planning.

Driecilinder(s)
Qua motoren zetten de Fransen in op een enkele viercilinder en driepitters met of zonder turbocharger die in samenwerking met BMW zijn ontwikkeld . Diesels zijn er ook en alle motoren worden uitgerust met een start/stop-systeem.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Peugeot 208 start bij € 13.990,-

Autonieuws
Peugeot 208
> Artikel lezen

Peugeot viert 30 jaar GTi met speciale 208

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Peugeot 208 kan er weer tegenaan

Autonieuws
Peugeot 208
> Artikel lezen

Peugeot 208 GTi 30th Edition kost ruim 30 mille

Autonieuws
Peugeot viert jubileum met 208 GTi 30th Anniversary Edition
> Artikel lezen

Peugeot 208 BlueHDi: 2.152 km op één tank

Autonieuws
Peugeot 208 Blue HDi
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.