Spyshots

Nieuwe BMW M5 onzichtbaar snel monster?

De meer vriendelijke designtaal van BMW lijkt ook de nieuwe M5 te treffen. Ondanks de laatste restjes camouflage oogt dit testexemplaar van het absolute topmodel binnen de 5-serie range behoorlijk tam. Onderhuids is het dat allesbehalve.

BMW staat bekend om hun uitgesproken uitstraling - zeker de M-modellen - waardoor ze niet zelden voor ‘patserbakken’ worden aangezien. De M5 E34 en E39 bijvoorbeeld hadden van die lekker dikke, aangezette bumpers rondom. Van die exemplaren die eigenlijk best een beetje uit te toon vielen met de rest van de carrosserie. De ietwat ordinaire wielen pasten hier helemaal bij. Prachtig vonden we dat. Bovendien, daar koop je toch een BMW M voor, niet? Met de E60, de huidige generatie, damde BMW M al wat in. Nog altijd een dikke kar, maar niet meer zo opzichtig als voorheen. Afgaande op deze laatste foto’s lijkt de nieuwe generatie BMW M5 zijn zichtbare wilde haren helemaal kwijt te zijn geraakt. Dat kan natuurlijk komen doordat de normale modellen ook al behoorlijk volumineus van formaat zijn, maar overkomen als een M doet dit prototype niet meteen op ons. Echter, wat lijkt hoeft niet zo te zijn.

Transmissie
Wees gerust, onderhuids is de nieuwe M5 een gemener beest dan ooit. Hoeveel paardenkrachten de 4.4 liter V8-biturbo exact gaat leveren houdt BMW nog even voor zichzelf, maar in ieder geval meer dan de 507 pk van de huidige M5. Daarmee steekt ook meteen een roddel op. Er gaat namelijk te ronde dat de nieuwe M5 uitsluitend is uit te rusten met een automaat. En dan niet zo’n moderne, snelle met dubbele koppeling, maar gewoon een conventionele achttraps transmissie. Een handbak zit er al helemaal niet in met een dergelijke koppelkromme van 700 Nm(!) die verwacht wordt.

New York misschien
Wanneer BMW de nieuwe M5 precies officieel gaat voorstellen is onduidelijk. In Genève zal hij hoogstwaarschijnlijk niet staan. De New York Motorshow is een mogelijkheid, maar de IAA ligt het meest voor de hand. Al is dat nog wel ver weg.

Gerelateerde artikelen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.