Spyshots

Nieuwe BMW 3-serie (F30) toont meer vormen

Al ruim een jaar lang rijdt de nieuwe BMW 3-serie in een ongewijzigd camouflagepak rond. En dat pak bood ons nauwelijks zicht op het design dat BMW voor de nieuwe 3-serie in gedachten heeft. Vandaag krijgen we eindelijk iets meer te zien van de auto.

In het afgelopen jaar hebben we de nieuwe BMW 3-serie (F30) alsook de Touring (F31) al meerdere malen zien opduiken. BMW kon echter ongestoord rondrijden met de prototypes, want de camouflage toont ons nauwelijks detail. Oké, we kunnen duidelijk zien dat de nieuwe 3-serie qua proporties ongeveer gelijk blijft en daarmee het concept van de ´Dreier´ handhaaft. Voor het eerst krijgen we dankzij deze nieuwe beelden nu een bevestiging van wat we al vermoeden: de nieuwe 3-serie deelt sterk overeenkomstige stylingkenmerken met de 5-serie. Kijk maar eens naar de vorm van de achterzijde en de lichtunits die net door de camouflage heen zichtbaar zijn. Naar het front is het voorlopig nog gissen.

Hybride
Ook voor de rest van de nieuwe 3-serie blijft het gokken. Uiteraard wordt de auto leverbaar met de modernste motoren van BMW die met EfficientDynamics de lat nog hoger leggen. Bovendien zal de auto ongetwijfeld sturen als de beste. Ook verwachten we moderne veiligheidssystemen en vele entertainmentvoorzieningen, maar niets daarvan is 100% zeker. Qua aandrijflijn zal BMW de 3 behalve met conventionele benzine- en dieselmotoren ook gaan leveren als hybride. Dat is wel zeker. Norbert Reithofer van BMW heeft dit vorig jaar al bevestigd. Daarmee breidt BMW het hybrideaanbod nog verder uit. Naast de inmiddels leverbare 7-serie ActiveHybrid, X6 ActiveHybrid en de op stapel staande 5-serie ActiveHybrid zal in 2012 ook van deze 3-serie een hybride op de markt komen.

Het jaar van de 3-serie
Nieuwsgierig naar de nieuwe 3-serie? Wij zullen je de komende maanden op de hoogte houden. Nu BMW de eerste camouflage heeft verwijderd volgen er komende tijd ook prototypes die ons nog meer laten zien. In 2012 staat het marktdebuut gepland.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.