Spyshots

Nieuwe Audi A6 Avant onderweg

De nieuwe Audi A6 Avant laat zich kort na de introductie van de limousine voor het eerst zien. En dat kan geen toeval zijn. Audi heeft de nieuwe A6 Avant dan ook al zo goed als klaar. Wij verwachten het model dit najaar op de IAA in Frankfurt als wereldprimeur.

Onlangs konden we de eerste meters maken met de gloednieuwe Audi A6 als "Limousine" zoals het merk uit Ingolstadt haar sedanmodellen graag noemt. Weer een knap staaltje werk van Audi. Minstens zo populair als de sedan zijn doorgaans de lifestyle-stationwagens die Audi traditioneel Avant noemt. Maar deze laatstgenoemde variant is nog steeds niet helemaal af getuige deze foto’s van een gecamoufleerde A6 Avant. Veel duidelijkheid verschaft de camouflageprint ons niet, maar het is wel goed te zien dat het model (opnieuw) op flink wat binnenruimte kan rekenen.

Gloednieuwe achtpitter
Het motorengamma zal geheel overeenkomen met die van de A6 limousine en zodoende een drietal dieselkrachtbronnen bevatten; namelijk de 177 pk sterke 2.0 TDI en de 3.0 TDI met 204 en 245 pk. Het aanbod qua benzinemotoren zal met de komst van de Avant uitgebreid worden naar eveneens drie stuks. De 204 pk sterke 2.8 FSI en de 3.0 TFSI met 300 pk waren al bekend, maar de 4.0 liter V8 moet het gamma (voorlopig) naar boven afronden. Ook nieuw voor de A6 is de komst van een automaat met acht verzetten en een zeventrapstransmissie met dubbele koppeling.

De productie van de Audi A6 Avant zal nog in 2011 opgestart worden. Het officiële debuut van de nieuwe pakezel van het Duitse merk verwachten wij zodoende tijdens de IAA in Frankfurt komend najaar.Vanaf 2012 staat het model bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Audi A6 en A7 Sportback competition te bestellen

Autonieuws
Audi A6 en A7 Sportback competition te bestellen
> Artikel lezen

Quattro-aandrijving voor Audi A6 met viercilindermotor

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie

Autonieuws
Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A6 Avant treedt in het openbaar

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

A6 Avant komt nieuwe Audi A6-gamma versterken

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.