Spyshots

Nieuwe Mercedes B-klasse eindelijk goed in beeld

De nieuwe Mercedes B-klasse draait al anderhalf jaar mee in onze rubriek spyshots. Dat Mercedes in die eerste periode de details maar al te graag geheim wilde houden was duidelijk, de auto was al die tijd zwaar gecamoufleerd. Daar is nu verandering in gekomen.

Het enorme plaatmateriaal waarmee de carrosserie van de nieuwe B-klasse verborgen moest blijven is door Mercedes eindelijk verwijderd. En zodoende krijgen we voor het eerst een goed beeld van de carrosserie. Daarmee kunnen we ook bevestigen dat de nieuwe B-klasse inderdaad vrij veel weg zal hebben van de BlueZero-conceptcars die Mercedes ons eerder al voorstelde en waarvan bovendien binnenkort nog een vervolg op stapel staat.

Concept
Qua positionering zal de nieuwe B-klasse een iets andere weg inslaan. Dat heeft alles te maken met het feit dat Mercedes de nieuwe A-klasse geheel anders zal positioneren. De nieuwe A-klasse wordt namelijk een hatchback die het de Audi A3 en BMW 1-serie moeilijk moet gaan maken. Daarmee zal de nieuwe B-klasse ook de klanten van de huidige A-klasse moeten gaan bedienen. Zoals het nu lijkt wordt de B-klasse daardoor iets sportiever en gaat deze meer richting een hatchback neigen.

E-Cell & F-Cell
Behalve dat de auto een iets andere positionering zal krijgen speelt ook een groene mobiliteit een zeer belangrijke rol. In de afgelopen jaren hebben we Mercedes al flink zien experimenteren met B-klasse´s voorzien van elektrische aandrijving en waterstof. De B-klasse F-Cell is bovendien als productieklaar bestempeld en zal in de nieuwe B-klasse dan ook onderdeel uit gaan maken van het leveringsgamma. Dat er tevens een volledig elektrische B-klasse (E-Cell) op stapel staat lijkt buiten elke twijfel te staan. De BlueZero-conceptars waren daarvan immers zeer realistische voorbodes.

De nieuwe Mercedes B-klasse zal dit najaar op de IAA in Frankfurt officieel het levenslicht zien en nog voor het einde van dit jaar bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan

Spyshots
Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan
> Artikel lezen

Gefacelifte Mercedes B-klasse slijpt de messen

Autonieuws
Mercedes B-klasse facelift
> Artikel lezen

Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV

Spyshots
Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV
> Artikel lezen

Autotest | Vernieuwde Mercedes-Benz B-klasse

Autotests
Mercedes B-klasse
> Artikel lezen

Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse

Autonieuws
Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse
> Artikel lezen

Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz B-klasse Electric (ruwe versie!)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.