Spyshots

Nieuwe Porsche Boxster krijgt vorm

Zweden is op moment van schrijven het testterrein van de nieuwe Boxster. In de veronderstelling dat daar in de ijskoud geen pottenkijkers op de loer liggen heeft Porsche de prototypes van minder camouflage voorzien. Toch wel…

Ondanks dat we weten dat de nieuwe Boxster qua design een evolutie is van het huidige model, blijven nieuwe inzichten daarin spannends. Afgaande op deze kersverse spyshots houdt Porsche zich inderdaad vast aan het huidige design. Toch lijkt de Boxster aanzienlijk meer volwassen te worden. Groter ook, met een meer aangedikte body. ‘Moet de 911 zich zorgen maken?’ Nee, daar zorgt Porsche natuurlijk zelf wel voor.

Viercilinder
Een ander bewijs dat de nieuwe Boxster toch echt een trede lager op de Porsche-ladder staat is het moeten inleveren van twee cilinders. Porsche gaat de nieuwe Boxster namelijk niet (louter) met zescilinders leveren. Ook zij ontkomen niet aan downsizing. Om de eer enigszins hoog te houden mag Porsche van Volkswagen AG wel een eigen viercilinder ontwikkelen, dit terwijl de 2.0 TFSI een voor de hand liggende en bovenal goedkopere optie is. De viercilinder turbobenzine van Porsche is vermoedelijk een 2.5 liter, goed voor een maximum vermogen van 360 pk.

Cayman
De nieuwe Porsche Boxster staat op de agenda van 2012. Op de vraag waar de nieuwe Cayman blijft kunnen we kort zijn: geen idee. Er zijn al wel prototypes van gespot, maar het is opvallend rustig rondom de dichte broer van de nieuwe Boxster. Het kan dus wel eens zo zijn dat die veel later op de markt komt.

Gerelateerde artikelen

Porsche Boxster en Cayman krijgen andere namen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Dit kunnen de viercilinders van de Porsche 718 Boxster en Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.