Spyshots

Opel Astra GSI laat zich zien

Hoewel de nieuwe Astra langzaam zichtbaar wordt op de Nederlandse wegen heerst er nog onduidelijkheid over de ‘hete’ varianten. Met deze spyshots wordt het één en ander weer een stuk duidelijker.

Opel levert de nieuwe Astra momenteel met maximaal 180 pk, maar dat is voor de hedendaagse veeleisende consument niet meer genoeg. De meer vermogende varianten onder de noemer ‘hot-hatch’ zijn al sinds jaar en dag populair in dit segment en ook Opel wist hier in het verleden flink van te profiteren. Reden genoeg voor het Duitse merk om ook op dit vlak sterk uit de hoek te komen en Opel zal dit, net als haar concurrenten, met twee verschillende modellen doen. Een 290 pk sterk topmodel met de naam OPC en de hier getoonde GSI met 190 pk sterke 2 liter turbomotor. Laatstgenoemde krachtbron moet in staat zijn de Astra in slechts acht seconden naar de honderd te sleuren en een topsnelheid van 230 km/h te bereiken.

Agressiever uiterlijk
Niet alleen de prestaties van de GSI moeten extra sportief zijn, ook qua uiterlijk moet de hete variant zich flink kunnen onderscheiden van zijn reguliere broers. Dit is bijvoorbeeld goed te zien aan de voorbumper die extra grote koelopeningen heeft, agressievere lijnen bevat en andere verlichting krijgt. Aan de achterzijde wordt de GSI kracht bijgezet door een andere bumper met een dubbele uitlaat. Uiteindelijk zal de sportieve Astra ook voorzien worden van zijskirts en 19 inch lichtmetalen wielen.

Gerelateerde artikelen

Irmscher previewt zijn nieuwe Opel Astra

Tuning & styling
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.