Spyshots

Vernieuwde Jaguar XKR makkelijke prooi

Neem je even rustig de tijd voor je middagmaal, ben je ineens zelf de prooi. Het overkwam de testrijder van deze gefacelifte Jaguar XKR. ‘Volg de bordjes maar, dan loop je vanzelf in de val…’

Omdat de betreffende food niet het zo fast bleek te zijn als werd gedacht moest de testpiloot wachten op zijn bestelling. Onze fotograaf kreeg zodoende alle tijd om de gefacelifte Jaguar XKR te ‘beschieten’. Zowel het exterieur als het interieur staat erop. Aan beide kanten zullen de veranderingen echter minimaal zijn. Denk bij het exterieur aan subtiel gewijzigde bumpers rondom, misschien een iets aangepaste grille en hertekende lichtunits. Nieuw, en goed zichtbaar op de detailfoto, is de LED-dagrijverlichting.

Iets zuiniger
Onderhuids is het ook louter verfijning. Meer paardenkrachten dan de 510 pk die de 5.0 liter V8-Supercharged al bevat verwachten we niet, hooguit een iets andere afstelling van het motormanagement waardoor het verbruik licht daalt.

Een moeten
Kenners weten dat de Jaguar XKR exact een jaar geleden ook al is opgefrist. Waarom dan nu al weer zou je denken Nou, met een nagelnieuwe BMW 6-serie en een Mercedes-Benz SL op komst kon Jaguar niet achterblijven. Wanneer de vernieuwde XKR precies wordt geïntroduceerd is nog enigszins onduidelijk. Wij mikken op begin 2012.

Gerelateerde artikelen

‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’

Autonieuws
‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.