Spyshots

Zo wordt de nieuwe Opel Zafira

Volgend jaar staat bij Opel een compleet nieuwe Zafira op de planning. En die nieuwe Zafira gaat het zwaarder krijgen dan ooit tevoren. Bij Opel staat men dan ook op scherp en krijgt de MPV een eigentijds gezicht.

Opel is aan een enorme terugkeer bezig. De Insignia en de nieuwe Astra zijn enthousiast ontvangen en binnenkort wordt de elektrisch aangedreven Ampera op de markt gebracht. Eén van de verkooptoppers binnen Opel´s modellengamma wacht binnenkort eenzelfde lot: de Zafira wordt namelijk compleet vernieuwd.

Gewaagd design
Aan de hand van diverse spyshots hebben we al kunnen zien dat de Zafira wederom een ruimtewonder wordt. Desalniettemin laat Opel het design een belangrijkere rol spelen dan ooit tevoren. Gewaagd is vooral het front waarin we het verticale lijnenspel van de Ampera terugzien. Van opzij bekeken zien we de inmiddels kenmerkende knik in de portieren en aan de achterzijde wordt vermoedelijk veel overeenkomst met de Meriva gecreëerd.

Conventionele deuren
Opvallend is dat Opel geen suïcide doors toepast zoals men dat bij hun kleine MPV gedaan heeft. Nee, de Zafira krijgt conventionele portieren. Die zijn echter wel fors uitgevoerd om zodoende een goede instap achterin te kunnen realiseren. Net als de huidige Zafira zal ook de nieuweling namelijk met zeven zitplaatsen leverbaar worden.

Motoren nieuwe Zafira
Op motorisch vlak heeft Opel de laatste jaren flink wat verbeteringen doorgevoerd en zodoende profiteert de Zafira van de laatste technologie. Reken op een benzinegamma bestaande uit verschillende varianten van de 1.4 turbo en de 1.6. Het dieselgamma bestaat vermoedelijk uit de 1.7 EcoFlex en varianten op basis van de 2.0 liter CTDi. Een spraakmakende Zafira OPC komt er niet meer.

Zware taak
Als Opel de nieuwe Zafira in de tweede helft van 2011 zal introduceren heeft het een zware taak. De Volkswagen Touran is onlangs vernieuwd en doet het nog altijd onverminderd goed en bovendien heeft Ford een nagelnieuwe C-Max en Grand C-Max klaar staan. En wat te denken van de Fransen? Citroën staat sterk met de (Grand) C4 Picasso, Renault met de (Grand) Scénic en bij Peugeot is sinds kort de 5008 aan het gamma toegevoegd. Nee, de tijden dat Opel het alleenrecht had liggen allang achter ons.

Gerelateerde artikelen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira
> Artikel lezen

Astra-invloeden voor vernieuwde Opel Zafira

Autonieuws
Opel Zafira 2016
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.