Spyshots

Aston Martin DBS ondergaat zelfde lot als DB9 en Vantage

Ook een tijdloze schoonheid als de Aston Martin DBS heeft niet het eeuwige leven. Na eerder de V8 Vantage en de DB9 in het nieuw te steken ondergaat de DBS eenzelfde lot. Volgend voorjaar moet de Brit klaar zijn.

De DBS is pas sinds eind 2007 op de markt maar nu ook de V8 Vantage en de DB9 onlangs zijn gefacelift wil Aston Martin met hun topper niet achterop raken. De vernieuwingen zijn net als bij de eerdergenoemde modellen minimaal. Precies datgene wat nieuw zal zijn aan de DBS heeft Aston Martin op dit prototype onbedekt gelaten. We duiden dan op de uit de kluiten gewassen frontsplitter. Deze zou voor meer neerwaarts druk op de vooras moeten zorgen waardoor de rijeigenschappen erop vooruit gaan. Een iets grotere geïntegreerde klepspoiler doet dit voor de achteras. Niet zichtbaar zijn de verwachte nieuwe koplampen welke vermoedelijk overeenkomstig zijn aan de exemplaren van de Rapide. Tot slot zouden we wel eens een hertekend wieldesign tegemoet kunnen zien.

Genève 2011
Onder de kap zal de 5,935 liter V12 dienst blijven doen met een vermogen van 517 pk. Ook het maximale koppel van 570 Nm verandert niet. Hooguit smeren de technici de powercurve over een breder toerenbereik uit zodat de motor zich van een nog smeuïgere kant laat zien. Meer komen we te weten wanneer de Autosalon van Genève nadert. Daar zal de vernieuwde Aston Martin DBS zijn debuut namelijk gaan beleven.

Gerelateerde artikelen

Italiaans tintje aan opvolger Aston Martin Vanquish

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston's DBS Superleggera Volante is black beauty

Spyshots
> Artikel lezen

Zwanenzang: Aston Martin DBS Ultimate

Autonieuws
Zwanenzang: Aston Martin DBS Ultimate
> Artikel lezen

Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin AM310 gepresenteerd op Villa d´Este

Autonieuws
Aston Martin AM310 gepresenteerd op Villa d´Este
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.