Spyshots

Weer super dik: Mercedes-Benz ML 63 AMG

Eind 2011 rolt Mercedes-Benz de nieuwe ML-klasse uit met kort daarna de ML 63 AMG. Die laatste wordt logischerwijs een anabolenversie van de gewone ML met in het vooronder een nog altijd slurpende V8 hoe zuiniger en schoner hij ook is geworden ten opzichte van het oude 63-blok.

We hebben de meeste recente spionagebeelden van de komende ML-klasse eens naast deze ML 63 AMG gelegd en we moeten toch bekennen dat we op de typische AMG-wielen en pizzagrote remschijven nauwelijks verschil zien. De nieuwe ML AMG wordt toch niet soft?! Kan gewoon niet, moet gewoon niet! Toevalligerwijs heeft de verslaggever van dit artikel in de privésfeer het genoegen iedere avond uit te kijken op een Mercedes-Benz ML AMG uit pak ‘m beet 2008/2009. Van een wijkgenoot welteverstaan, een zilverkleurige, met een imponerende expressie om u tegen te zeggen en permanent de blik op onweer. Iedere keer verbaas ik me weer hoeveel macht zo’n ML AMG uitstraalt: superdik, groots, statig en respectafdwingend. De nieuwe ML 63 AMG moet ook weer zo’n monster worden, gewoon tegen alle biotoopfilosofieën in.

´t Ruikt het naar...
Om nog even terug te komen op de AMG bij mijn nabuur op de oprit. Je hebt vast al wel gemerkt dat de numeriek bij deze Mercedes ML AMG ontbreekt. De vorige eigenaar bleek hem namelijk als ML 320 CDI te hebben gekocht maar was zo lyrisch van het AMG-uiterlijk dat hij de auto tot in de kleinste detail om liet bouwen. Kost een paar cent maar dan heb je…nog altijd een nagelende ML. Pijnlijk! Met name voor personen die een pure AMG op waarde weten te schatten. Gevoeliger wordt de situatie als je weet dat op de achterklep van de bewuste ML met kapitalen “ML 320 CDI” breed uitgeschreven staat. Sindsdien dringt er dus ieder avond bij thuiskomst een wrange nasmaak mijn mond binnen. Want wie zich een AMG kleedt riekt louter naar benzine. Niet anders!

Monogaam
Het huwelijk van een Mercedes AMG is monogaam, met een veel cilindertellende benzinekrachtbron dus, hoe zwaar dat met het verstrijken van de tijd ook wordt. Voorlopig kan AMG het nog even uitzingen want dankzij vindingrijke en brandstofbesparende technieken van moeder Mercedes is het 5.5 liter metende V8-blok in de nieuwe ML 63 AMG zuiniger zonder aan kracht in te leveren. De achtcilinder krijgt er hoogstwaarschijnlijk een aantal paardenkrachten bij: leve de turbocharger! En mocht ’t echt zover komen dat Mercedes’ huistuner serieus overstapt – ooit was er een C 30 CDI AMG maar het bleef bij een one-off – naar de oliestokers dan kunnen we altijd onze visie wat bijdraaien, niet?! Worden de groten der aarde immers (na enige tijd) ook niet kwalijk genomen.

Weblog
Tot zover dit ongebruikelijke artikel in weblogstijl, maar soms lenen dergelijke auto’s (zeker een AMG) zich voor het nemen van een korrel zout en het moeten wegschrijven van automobiele frustraties tussen al het ´groene´ nieuws in. Daar ben je immers autoliefhebber voor. De volgende keer dat we over de ML 63 AMG gooien we het weer over een serieuze boeg. Goed?

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Zo wil Mercedes al meer AMG's verkopen

Autonieuws
Zo verkoopt Mercedes-Benz nu AMG's
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.