Spyshots

Daar gaat ‘ie, de nieuwe BMW M6!

Nu de laatste M6 uit productie is genomen kan BMW zich volledig richten op de nieuwe. En die draait op het moment van schrijven zijn rondjes over de Nürburgring. Op hoog tempo en onder luid gebrul...

De pas uitgezwaaide BMW M6 heeft eigenlijk nooit echt tegengas kunnen geven aan de rasechte sportwagenkwaliteiten van de Audi R8. En dat is BMW tot op de dag van vandaag een doorn in het oog (niet te vergeten welke eieren de R8 voor Audi heeft gelegd). Grote kans dus dat BMW met de nieuwe M6 de aanval inzet op de bolide uit Ingolstadt. Aan de krachtbron zal het niet liggen. We vermoeden nog altijd een V8 voorzien van twee turbochargers en een totale inhoud van 4.4 liter. De output zal om en nabij de 575 pk bedragen. Voldoende om zelfs de Audi R8 GT bij te benen, mits het op een gelijk dieet is gezet. Dat laatste zal overigens een heel belangrijke eigenschap zijn om concurrentie te kunnen bieden, want de basis bevat eerder het skelet van een (zware) 2+2 GT dan van een sportatleet.

Vulgair
Hoe dan ook, de nieuwe BMW M6 belooft sowieso een deftige krachtpatser te worden. Of de M6 Coupé én Cabriolet – laat je niet misleiden door de twee tapestrips over het dak – ook weer van die lekkere, maar toch wel vulgaire looks van Chris Bangle’s M6 bevatten moeten we helaas nog afwachten. BMW schermt het krijgshaftige exterieur voorlopig nog af al hebben we voor het eerst wel een blik op de voorbumper kunnen werpen. De nieuwe M6 wordt pas eind 2011 onthuld. In de herfst, na zijn debuut op de IAA, kunnen we hem in de showroom verwachten.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.