Spyshots

Nieuwe Leon moet Seat uit de brand helpen

In de loop van volgend jaar verschijnt de fonkelnieuwe Seat Leon. Deze zou diverse stijlelementen bevatten van de IBE Concept, een veelbelovend voorproefje van Seat’s nieuwe designtaal. Laten we hopen dat Seat zich hier daadwerkelijk aan vasthoudt want nog een flop zou wel eens funest voor het Spaanse merk kunnen zijn.

We vertellen namelijk niets nieuws als we melden dat het bij Seat al tijden niet goed gaat; de verkopen blijven ver achter op de verwachtingen. Ook de Exeo is niet het gehoopte resultaat, al hoewel men dit daar in Barcelona had kunnen verwachten. Ook al is het intern een behoorlijke sprong voorwaarts, de buitenwereld zit gewoonweg niet te wachten op een kopie dat daarnaast feitelijk ook nog eens een autogeneratie achterloopt. Het is dat de Ibiza het goed doet, want anders zat Seat pas echt in zwaar weer. Toch kan de nieuwe Leon voor de Spanjaarden niet snel genoeg komen.

Doorontwikkeld Arrow Design
Seat is druk bezig met de voorbereidingen zoals te zien is op deze eerste foto’s van de hatchback. In de loop van volgend jaar moet hij klaar zijn. Hoe precies invulling wordt gegeven aan de nieuwe Leon wordt nog onzichtbaar gehouden. Wel heeft het merk laten weten dat de IBE Concept, de blikvanger van Seat op de afgelopen show in Genève, als inspiratiebron dient. Dat zou betekenen dat de nieuwe Leon het eerste model is dat de doorontwikkelde Arrow Design-designtaal van Seat belichaamd, een stijlrichting die overigens aardig wat weg heeft van die van Opel. Zou de Leon er dus eindelijk ook als 3-deurs komen?

Hoog sportiviteitgehalte
Eén ding staat buiten kijf om de nieuwe Leon te laten slagen: hij moet in alles dynamischer zijn dan zijn concernbroers, de Golf en de A3. Deze zijn namelijk in de loop van hun bestaan sportiever geworden waardoor het eerdere USP van de Leon is vervaagd. Met Spaans bloed heeft het merk het benodigde temperament, nu nog de wijsheid om het ook daadwerkelijk te doen. In de tweede helft van 2011 weten we het, kort nadat de nieuwe Leon in Genève zijn werelddebuut heeft beleefd.

Gerelateerde artikelen

Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk

Autonieuws
Seat Leon Cupra 300: 140 euro per pk
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage

Autonieuws
Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.