Spyshots

Nieuwe 3-deurs BMW 1-serie langer op de markt

Onlangs deed BMW uit de doeken dat er van de nieuwe 1-serie een uitgebreid palet aan carrosserievarianten verschijnt. De 5- en 3-deurs versie zijn daarvan de bekendste en belangrijkste. Die laatste zien we hier nu voor het eerst op foto.

De vijfdeurs BMW 1-serie van de huidige E87-generatie was een gewilde auto. Toch wachtten velen wat langer op de driedeurs omdat deze carrosserievariant doorgaans (nog) een tikkeltje sportiever oogt. Uiteindelijk liet BMW de geïnteresseerden dik twee jaar wachten, iets dat ze bij de volgend jaar te verschijnen tweede generatie niet zullen doen.

Zes koetsvarianten
BMW kiest voor het eerder introduceren van de nieuwe driedeurs 1-serie omdat er nog veel meer koetswerkvarianten op basis van de 1-serie op de planning staan, zes in totaal om precies te zijn waaronder een Z2 Roadster. Wil het deze een beetje geleidelijk uitsmeren over de productcyclus van zo’n vijf à zes jaar dan zal de driedeurs naar voren geschoven moeten worden. Wij, en de gegadigden daarvoor, zullen dat niet vervelend vinden. Zodoende kunnen we lekker lang genieten van het model. Want voor je er erg in hebt dient er zich een facelift of een compleet nieuwe aan en rijd je al  weer met een verouderd model. Dat wil je zolang mogelijk uitstellen, niet?!

Noot: Voor wie denkt dat wij een fout hebben gemaakt bij de foto´s kunnen we dat direct ontkennen; BMW probeert ons namelijk te misleiden door twee extra portiergrepen op dit driedeurs prototype te plakken. Was je erin getrapt?

Gerelateerde artikelen

Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i

Autonieuws
Bijna M2-prestaties voor BMW M140i en M240i
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf
> Artikel lezen

AC Schnitzer bouwt BMW 1-serie met 400 dieselpk’s

Tuning & styling
AC Schnitzer bouwt BMW 1-serie met 400 dieselpk’s
> Artikel lezen

Dinsdag dilemma: gefacelifte of nieuwe BMW 1-serie?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.