Spyshots

Mooi afscheid: Audi RS3

Een jaar geleden vernomen voor het eerst, maar ook meteen voor ´t laatst van wat ogenschijnlijk een Audi RS3 zou kunnen zijn. Aan deze kersverse beelden te zien komt de über-A3 er alsnog en dat terwijl de huidige A3 op z’n laatste benen loopt. Een mooi afscheid dus met een veelbelovende toekomst.

Nog nooit heeft Audi een RS3 uitgebracht. Maar nu de concurrentie niet stil heeft gezeten en zonder pardon een S3 het nakijken geeft zijn de Duisters alsnog gebrand om de heerschappij der hot hatches terug te winnen. Beter laat dan nooit, nietwaar. Een RS3 moet er voor zorgen dat iedereen direct aan ´Audi´ denkt bij een compacte middenklasse met een top van meer dan 250 km/h. Nu is het vooral Ford voor en Ford achter wat er wordt geschreeuwd.

TT RS-motor
Dat Audi meteen voor goud gaat blijkt wel uit het paspoort van de te verwachten RS3. Audi lepelt niets minder dan de 2.5 liter vijfcilinder uit de TT RS in de snelste A3 ooit. Een fantastische machine met een verslavende soundtrack en een vermogen van 340 pk en koppel 450 Nm. Althans in de TT RS. Als de RS3 ook deze specificaties meekrijgt zou het in 4,6 seconden naar honderd kunnen knallen. De topsnelheid zou liggen op 288 km/h.

Binnen een jaar
We zien nu al uit naar een schermutseling met de Focus RS500 of nog interessanter, de Subaru CS400. Wanneer één en ander kan gebeuren is nog onduidelijk. Lang kan het in ieder geval niet meer duren aangezien de huidige A3 nog hooguit twee jaar mee zal gaan.

Gerelateerde artikelen

Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel

Autonieuws
Bizar: Audi RS 3 LMS trager dan productiemodel
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Gepeperde prijs voor vernieuwde Audi RS 3

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Audi RS 3 nog weer wat sterker en sneller

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi RS 3 Sedan maakt haast op de Ring

Spyshots
Audi RS 3 Sedan
> Artikel lezen

Audi RS 3 Limousine is de nieuwe pk-koning

Autonieuws
Audi RS 3 Limousine
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.