Lifestyle & design

AMG Driving Academy 2009/2010

Ooit eens in een Mercedes-AMG willen rijden? Of als je er één bezit het maximale eruit willen halen? Dat kan bij de AMG Driving Academy. Onder professionele begeleiding leren de deelnemers een model uit de AMG-stal te temmen en te controleren met als uiteindelijke doel een betere bestuurder in het dagelijkse leven te worden.

Als toevoeging op hun core business bieden vele (luxe) autofabrikanten een rijderscursus aan. Audi, Bentley, Lotus, Porsche, etc. geven allemaal op hun eigen wijze invulling aan dit soort trainingen. In 2007 is voor het eerst gestart met de AMG Driving Academy en voor het seizoen 2009/2010 zijn er een aantal items bijgekomen. Onder begeleiding van diverse professionele coureurs waaronder voormalig DTM- en FIA GT-kampioen Bernd Schneider kunnen enthousiastelingen deelnemen aan vijf verschillende programma’s: Emotion, Basic, Advanced, Pro en Masters. Ze worden gehouden op bekende circuits als Spa-Francorchamps, Nürburgring, Hockenheim en Zandvoort.

De programma’s
Apart van de overige cursussen staat het programma ‘Emotion’. Deze is speciaal samengesteld voor de meer lifestyle gerichte deelnemer die niet alleen wil genieten van een te beschikking gestelde AMG, maar ook wil proeven van wat de natuur hen te bieden heeft. In deze drie dagen durende cursus wordt men geleid langs mooie routes en prachtige locaties. Daarnaast wordt veelvuldig gestopt om ook de innerlijke mens te verwennen. Bij de ‘Basic’ training ligt de focus op de basishandelingen van veilig en snel rijden. Zaken als zitpositie, stuur- en wielcontrole, ideale lijnen rijden en kijkgedrag worden allemaal behandeld. Natuurlijk is er ook ruimte om de betreffende AMG op de limiet te rijden. Kortom, een ideale cursus voor de beginnende coureur. Meer ervaren personen kunnen deelnemen aan het programma ‘Advance’. Deze gaat een stap verder en legt de nadruk op het verfijnen van de technieken uit het basisprogramma, zoals het bepalen van de juiste rempunten en het op hoge snelheid ingaan van een bocht. Meerdere AMG-varianten staan ter beschikking om dit alles te oefenen.

Pro
Het ‘Pro’ programma duurt drie dagen. Deze is uitsluitend toegankelijk voor ervaren rijders die de basistechnieken en psychische elementen reeds goed onder de knie hebben. De training wordt dan ook gehouden op één van de moeilijkste circuits ter wereld, de Nordschleife van de Nürburgring. Deelnemers kunnen met hun eigen AMG of een ter beschikking gestelde de verschillende onderdelen beproeven. De begeleiding ziet er op toe dat de fijne kneepjes van het coureurvak juist worden aangeleerd. Bovendien staat veiligheid bij iedere training voorop. En plezier natuurlijk.

Master
Tot slot is er nog de cursus ‘Master’. Deze bevat de hoogste moeilijkheidsgraad van alle programma’s die de AMG Driving Academy aanbiedt. Tijdens de pittige rijdertraining scoren maximaal 25 deelnemers punten op verschillende onderdelen met als doel uiteindelijk als winnaar van de training uit de bus te komen. Die winnaar mag exclusief rijden in de officiële Mercedes-AMG C-klasse DTM racewagen. Bovendien worden de deelnemers ondersteund door enkele specialisten op het gebied van sportvoeding en psychologie en verschillende ingenieurs. Alles wordt er aan gedaan om het maximale uit iedere deelnemer en hun AMG te halen.

AMG Winter Sporting
Speciale aandacht gaat uit naar de AMG Winter Sporting die in het koude Arjeplog in Zweden wordt gehouden. Op hoge snelheid kunnen daar diverse AMG’s over de ijsvlakte rondom de poolcircel worden gestuurd. Spijkerbanden zorgen voor de nodige grip, maar het zal vooral glijden geblazen zijn. Een ervaring om nooit weer te vergeten.
Meer informatie over en de prijzen van de programma´s zijn te vinden op www.mercedes-amg.com.

Gerelateerde artikelen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo wil Mercedes al meer AMG's verkopen

Autonieuws
Zo verkoopt Mercedes-Benz nu AMG's
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.