Lifestyle & design

Architect weet hoe petrolheads hun droomgarage willen

Gerben Witten 3 januari 2018

Een eigen onderkomen voor je ganse, gekoesterde autocollectie; welke petrolhead droomt hier niet van? Hier een prachtig staaltje van een Portugese architect.

In de meeste garages kun je welhaast geen been trekken, laat staan een auto parkeren. Soms omdat ze simpelweg te bekrompen zijn, maar meestal omdat door de opgestapelde rommel de deuren niet meer geopend kunnen worden. Designer Paul Martins uit het Portugese Agueda, een stadje befaamd om haar paraplufestival dat dan als een deken boven het centrum hangt, ziet zulke taferelen met lederogen aan. Niet in de laatste plaats omdat hij een fervente motorsportliefhebber is en je weet: de betere pitboxen zijn tot in extreme geordend en schoon.

Martins houdt van dat laatste en dat zie je terug in al z'n architectonische ontwerpen. Zo ook deze droomgarage voor minimaal vier bolides en eventueel nog wat ander vermaak op wielen. Maar bij sterke voorkeur ook niet veel meer dan dat als het aan Martins ligt. Minimalisme is hier het toverwoord. Stijvol.

Gerelateerde artikelen

Fast & Furious krijgt geanimeerde spin-off op Netflix

Autonieuws
> Artikel lezen

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury nu officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3

Autonieuws
BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3
> Artikel lezen

Nog een SUV erbij voor Skoda: de Kamiq

Autonieuws
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen