Lifestyle & design

Steelmont RS-511 is a steal voor de petrolhead

Redactie 7 december 2016

Wij automannen houden van een mooie klok om de pols. Niet zozeer om de tijd af te lezen, maar voor het complete plaatje wanneer we achter het stuur zitten van onze vierwielige trots. Steelmont Watches begrijpt dat en presenteert de RC-511, een horloge met tal van verwijzingen naar de (klassieke) auto.

Net als Autodromo haalt Steelmont inspiratie uit auto's, maar ook motoren. In het bijzonder uit rijmachines met enige levenservaring op de klok. Denk aan de bouwjaren 1950 tot 1980. Niet zo gek, want die analoge (design)era's behoren tot de mooiste hoofdstukken in de autogeschiedenis. De horloge-minnende petrolhead, of die nu een voorliefde heeft voor oud of nieuw, komt in elk geval afdoende aan zijn trekken met de Steelmont RC-511.

Geïnspireerd op onderdelen
Waar Autodromo ietwat subtieler te werk gaat, laat Steelmont er geen twijfel over bestaan: de RC-511 is een horloge voor automannen en automannen alleen. Neem bijvoorbeeld de kast met een diameter van 47 millimeter. Daarin valt eenvoudig een zuiger te herkennen. En wat te denken van de kroon aan de zijkant van de stalen behuizing? Dat is overduidelijk geïnspireerd op de tandwielen van een versnellingsbak. Een handbak uiteraard. Ook het design van de wijzerplaat vindt zijn bezieling bij dat van auto's uit vervlogen tijden. Bovendien wordt elke Steelmont RC-511 met de hand gemaakt en tel je dit erbij op, dan is de prijs van 450 euro alleszins acceptabel.

Gerelateerde artikelen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe ver schiet Audi door bij nieuwe Audi RS 6?

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 8-serie officieel: dit moet je alvast weten

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 8-serie Coupé lekt toch nog uit

Autonieuws
> Artikel lezen