Wat als MINI een appartement zou ontwikkelen?

Wat als MINI een appartement zou ontwikkelen?

'Creatief omgaan met de beschikbare ruimte', dat is zeker tegenwoordig een belangrijke factor in de grote steden. MINI heeft daar zo ook haar visie op en deelt die met ons aan de hand van deze 'MINI Living'.

Het tekort aan aantrekkelijke en betaalbare huizen in de grote steden dwingt ons om creatief te denken. Volgens MINI iets dat past bij het merk. Bij de ontwikkeling van de oorspronkelijke MINI was het aanbieden van een compacte en betaalbare auto voor in de stad het uitgangspunt. Dat mag dan behoorlijk verwaterd zijn, nog altijd is MINI wel 'urban'. En dus houdt het zich graag bezig met het bruisende van de stad.
“Hoe gezellig is het om samen met je buren te koken, te borrelen en te feesten.”

Deel je keuken
Op de Salon del Mobile in Milaan heeft MINI haar visie gepresenteerd op het appartement van de toekomst. En daarbij staat het delen van de ruimte centraal. Dankzij diverse uitklapbare modules kun je bijvoorbeeld de keuken, een werkblad of zelfs de geluidsinstallatie delen met je buren. Daarbij kun je ervoor kiezen om je woning aan elkaar open te stellen of simpelweg de keuken door te schuiven naar je buren. Zeker in het grootstedelijk leven gebruik je immers zelden op hetzelfde moment dezelfde middelen is het niet? Wij mogen dan gewend zijn om massaal om half zes aan de aardappelen met groente te zitten, maar hoe anders is dat in metropolen als Parijs en New York.

Kleine gemeenschap
Naast het feit dat het handig en voordelig is, ziet MINI er ook een sociaal aspect in. Als je dit soort appartementen onderdeel maakt van een kleine gemeenschap, hoe gezellig is het dan om samen met je buren te koken, te borrelen en te feesten.