Lifestyle & design

Slapen in de Bentley Suite in Istanbul doe je zo

Gerben Witten 9 april 2015

Bentley kennen we natuurlijk vooral van super-de-luxe automobielen. Maar voor hoe lang nog? Het Engelse prestigemerk eet al meer van twee walletjes door naast auto's zoal ook meubilair, tassen en kleding aan de man te brengen. En hotelkamers. Zo opende Bentley onlangs deze weelderige suite in het St. Regis in Istanbul.

Bentley had al een suite in het St. Regis in New York en daar komt deze paradijselijke hotelkamer op de grens van Europa en Azië bij. Ook voor de aankleding van de suite in het Turkse Istanbul is niets aan het toeval overgelaten, en uiteraard voelen Bentley-rijders zich er meteen thuis, niet in de laatste plaats omdat diverse stoffen en bouwmaterialen ook in hun auto te vinden zijn. In het bijzonder voor de schoonheidsslaper die eigenaar is van een Continental GT moet het stijlvolle interieur van Bentley's nieuwe suite voelen als thuiskomen. Op dat model is de aankleding namelijk geïnspireerd. Zelfs de velgen van de 'Conti' zouden terugkomen in het interieur. Als een soort weerspiegeling in de marmeren vloer welteverstaan.

Naim
Als vanzelfsprekend is het St. Regis Hotel een 5-sterrenhotel met een voortreffelijke ligging. Zo ligt het prachtige Maçka Park letterlijk op een steenworp afstand, waarover je een fantastisch uitzicht hebt vanuit de suite. Ben je liever lui dan moe (wat begrijpelijk is), dan kun je dus ook een denkbeeldige wandeling door dit park maken en ondertussen luisteren naar fijne muziek via het 'onzichtbare' audiosysteem van Naim, de HiFi-hofleverancier van Bentley. Bij een kraakheldere hemel die zacht is aan de ogen is zowaar misschien het voormalige Ottomaanse Rijk te zien waar Istanbul vroeger de hoofdstad van was. Of je blijft extra lang in het king-size bed liggen en af en toe een beetje dromerig naar het plafond staren. Wie goed wakker is zou in de ketting-achtige lamp boven het bed het bochtentraject van de Nürburgring kunnen zien, aldus Bentley.

Gerelateerde artikelen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Stekkeren met de Bentley Bentayga Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga

Autonieuws
Kluis met vingerafdrukscan in Bentley Bentayga
> Artikel lezen

Derde motor Bentley Bentayga een V8-benzine

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner

Lifestyle & design
> Artikel lezen