Santoni schoenen voor Mercedes G AMG-rijders

Santoni schoenen voor Mercedes G AMG-rijders

Sinds 2010 werkt AMG samen met Santoni. Het Italiaanse modehuis vervaardigt schoenen van superieure kwaliteit en nog volgens een traditionele techniek, met de hand. Stap voor stap wordt de schoen zorgvuldig opgebouwd en afgewerkt. Het aantal paar schoenen dat het atelier verlaat, varieert dan ook per dag.

Samen brachten de twee huizen eerder al een AMG SLS collectie uit, waarvan raceschoenen, getest en goedgekeurd door de FIA een hoogtepunt vormden. En in 2013 inspireerde de A45 van AMG het schoenmakershuis tot een reeks exclusieve sneakers.

“Smacht je naar een paar stoere G63 laarzen? Wel, dan kost een paar Santoni's je ongeveer € 850,-.”


Kalfsleder of daim

De nieuwste producten die uit de samenwerking tussen Mercedes-AMG en Santoni voortkomen, vormen een eerbetoon aan AMG's legendarische off-roader, de G (meer specifiek de G 63 AMG). De collectie omvat allereerst een opvallende enkellaars. Die is vervaardigd uit kalfsleder en met de hand in meerdere lagen geverfd; zo creëert Santoni overigens het voor hen typische overvloeien van kleurtinten. Verder is er een rugzak met een minimalistisch design, een riem en een portefeuille. De accessoires zijn verkrijgbaar in kalfsleder of daim en alle producten dragen onmiskenbaar de reliëfletters 'G63'.


Koopje? Nee, dat niet.

Smacht je naar een paar stoere G63 laarzen? Wel, dan kost een paar Santoni's je ongeveer € 850,-. Voor de riem en rugzak ben je respectievelijk circa € 550,- en € 3.200,- kwijt. Ook de vorige collecties zijn nog steeds verkrijgbaar. Voor een paar handgemaakte raceschoenen betaal je tussen de € 550,- en € 625,-; lichtgrijze A45 sneakers (dé favorieten van onze vrouwelijke redactie) maken je circa € 575,- armer.

Al dit vakmanschap vind je in de Santoni for AMG webshop of in één van hun exclusieve boutiques.