Hebben! Breitling for Bentley 6.75 Midnight Carbon

Een Bentley wordt natuurlijk niet bereden omdat iemand zo nodig van A naar B moet, evengoed dat iemand een polsklokje van duizenden euro’s koopt om daar de tijd van af te lezen. Bentley en Breitling zijn wat dat betreft een perfect stel, want de nieuwste ‘Breitling for Bentley’ is er ook weer eentje om zo vaak als het kan naar te kijken, behalve als je haast hebt.

Met haar nieuwste horloge brengt het Zwitserse Breitling een ode aan Bentley’s iconische motor, de 6,75 liter achtcilinder. Gewoon mooi is het middernacht-getinte thema van de limited edition waarvan er slechts 1.000 van gemaakt zijn. Bovendien doet ‘Carbon’ in de modelnaam het horloge ook echt eer aan. De stalen kast ondergaat namelijk een heuse, naar eigen zeggen ultra-resistente koolstof-gebaseerde behandeling om zijn donkere, maar zachte gloed te verkrijgen.


“Met de 6.75 Midnight Carbon brengt Breitling een ode aan Bentley’s iconische motor, de 6,75 liter achtcilinder”

Het 5-spaaks motief van de wijzerplaat is dan weer geïnspireerd op de vaak geziene wielen onder Bentley’s. Verder is het uurwerk voorzien van een rubberen band met een bijpassend patroon op de bezel, een COSC gecertificeerd zelfopwindend kaliber 44B dat slaat op 28.800 VpH en 38 juwelen. Prijs? Zo rond de € 10.000,- afhankelijk van de retailer.