Autonieuws

Nissan prijst elektrische Leaf

Nissan heeft de prijs van de elektrische Leaf vastgesteld op € 32.839,-. Vanwege de benodigde infrastructuur voor dit soort auto’s is de Leaf eind dit jaar vooralsnog alleen bij een beperkt aantal dealers in de Randstad te bewonderen. De levering komt begin 2011 op gang.

Nederland krijgt van Nissan 2.000 exemplaren van de elektrische Leaf toebedeeld en die zijn, op de gekozen kleur na, allen identiek aan elkaar. De Leaf is namelijk slechts verkrijgbaar in één rijk aangeklede uitvoering. Zo is bijvoorbeeld airconditioning, een navigatiesysteem, parkeercamera’s en een aansluiting voor snelladen standaard. Ook tot de standaarduitrusting behoort het geavanceerde communicatiesysteem waarmee opladen op afstand of het voortijdig activeren van de klimaatregeling mogelijk is.

Niet overal verkrijgbaar
Nederland is vanwege ons belastingstelsel waarbij schonere en helemaal elektrische auto’s bevoordeeld worden één van eerste landen waar de Nissan Leaf verkrijgbaar is. Echter, een volledig elektrische auto als de Leaf heeft een netwerk van oplaadpunten nodig om in beweging te blijven en deze infrastructuur is vooralsnog alleen in de Randstad aanwezig. Daarom krijgt in eerste instantie alleen een beperkt aantal Nissan-dealers aldaar het voorrecht om de Leaf in hun showroom op te nemen. Wanneer in een later stadium het netwerk is vergroot doet “de eerste betaalbare elektrische auto” ook meerdere verkooppunten aan. Wanneer precies is onduidelijk, maar de wereldwijde lancering staat gepland in 2012 en dan zal ook het aantal oplaadstations snel gaan toenemen.

Hoewel de Nissan Leaf pas in september in productie gaat konden wij onlangs met een rijbaar prototype al even proeven van zijn kunnen. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees het artikel hier!

Gerelateerde artikelen

Onderzoek toont aan: elektrische auto´s belastend voor milieu

Autonieuws
Onderzoek toont aan: elektrische auto´s belastend voor milieu
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf in meerdere opzichten veelbelovend

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan-medewerker deelt alvast de nieuwe Leaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan presenteert vanafprijs en Nismo-versie van nieuwe LEaf

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf: 500 km ver en minder futuristisch

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Leaf overtuigt met looks en prestaties

Autonieuws
Leaf
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.