Autonieuws

Officieel: de 911 GT2 RS als bruutste Porsche ooit

620 pk, in 9,0 seconden naar de tweehonderd en een uiterst snelle rondetijd van 7:18 op de Nordschleife. Dit is de Porsche 911 GT2 RS, de kroon op een halve eeuw 911. In september wordt hij losgelaten via de dealers voor een prijs van € 309.700,-.

Wie een Porsche 911 GT2 RS wenst moet nu een belletje plegen naar de fabriek, want Porsche bouwt er maar vijfhonderd. Diegenen die een handtekening onder een order hebben kunnen zetten kunnen een geweldenaar tegemoet zien. Porsche heeft alle registers opengetrokken om de 911 GT2 RS tot de overtreffende trap der 911’s te kunnen bombarderen. Zo weegt de auto nog eens 70 kg minder dan de toch al niet echt zware 911 Turbo S en ontvangt hij 90 pk aan vermogen meer. Het totaal ligt op 620 pk waarmee een top van ver over de 300 km/h haalbaar is. De acceleratie naar 100 km/h duurt niet langer dan 3,5 seconden en nog geen zes tellen later overschrijdt je de 200 km/h. En daarmee is de Carrera GT van zijn troon gestoten als snelste productie-Porsche ooit gebouwd.

Hardcore
Zoals het een GT betaamd is de GT2 RS een hardcore sportwagen die iedere dag gebruikt kan worden, maar het meest tot zijn recht komt op het circuit. Onderstel, vering en demping zijn hiervoor speciaal afgestemd met een bijpassende setting van het Porsche Adaptive Suspension Management (PASM) en het Porsche Stability Management (PSM). Hetzelfde geldt voor de banden welke exclusief voor de GT2 RS ontwikkeld zijn. Voor een betere aerodynamica en wegligging is het bodywork geoptimaliseerd. De RS beschikt over bredere wielkasten aan de voorzijde, terwijl de luchtinlaten, buitenspiegels, motorkap en sideskirts zijn gemaakt van matzwart carbon. Lichtgewicht wielen dragen hun steentje bij en de hogere achterspoiler zorgt voor meer downforce. Keramische remmen garanderen een ongekende stopkracht.

Interieur
In het interieur is tevens een hoog purisme te vinden. Een rolkooi, lichtgewicht kuipstoelen en deurpanelen opgetrokken uit carbon. Zwart leder en rood alcantara geven het tamelijk kille binnenste enige sfeer.

Gerelateerde artikelen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.