Autonieuws

In detail: Mercedes Concept Shooting Break

In navolging van de eerste beelden heeft Mercedes-Benz nu alle informatie van de Concept Shooting Break vrijgegeven. Volgens de Duitse fabrikant brengt dit studiemodel de vierdeurs coupé naar het volgende level.

“De Concept Shooting Break staat in de traditie van gecultiveerde sportiviteit en maakt een fascinerende volgende stap”, zegt professor Gorden Wagener, hoofdontwerper van Mercedes. “Tegelijkertijd geeft dit model een signaal voor de toekomstige ontwerptaal van Mercedes.” Dat de exterieurvormgeving een belangrijke knipoog naar toekomstige modellen is haalden we al eerder aan. Want in feite staan we hier oog-in-oog met de nieuwe CLS en CLS Estate.

Dynamische koplampen
Een bijzonder onderdeel van dit studiemodel zijn de koplampen. Het draait hierbij niet zo zeer om de vormgeving, maar om de moderne technologie van de units. De Concept Shooting Break is namelijk uitgevoerd met dynamische koplampen met volledige LED-technologie. Het nieuwe verlichtingssysteem, dat nog dit jaar als wereldprimeur in serieproductie gaat, biedt tevens het Intelligent Light System. De in totaal vijf verlichtingsfuncties van dit systeem (binnenwegen, snelwegen, uitgebreidere mistlampen, actieve bochtenverlichting en verlichting bij links- of rechtsafslaan) zijn afgestemd op typische weers- of verkeerssituaties.

Maybach tapijt

In het interieur wordt de luxueuze en sportieve uitstraling van het exterieur doorgetrokken. De sfeer aan boord oogt, mede dankzij het forse panoramadak, buitengewoon aangenaam. De aandacht voor detail is al even zo hoog. De ontwerpers gebruiken fraaie natuurlijke materialen zoals nappaleer, aluminium en hoogpolig tapijt uit de Maybach-manufactuur. Kosten nog moeite werden gespaard.

Nieuwe V6-motor
Diep verborgen onder de lange motorkap vinden we een voorbode van de toekomstige generatie V-motoren. Het betreft hier een nieuwe V6 met een blokhoek van 60 graden en een cilinderinhoud van 3.5 liter. In combinatie met directe brandstofinspuiting levert de krachtbron een vermogen van 306 pk en een maximum koppel van 370 Nm.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz onthult vernieuwde CLS-klasse

Autonieuws
Mercedes-Benz onthult vernieuwde CLS-klasse
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes-Benz CLS teast zijn koplampen

Autonieuws
Mercedes CLS teast zijn koplampen
> Artikel lezen

Mercedes-Benz CLS nu al onder het mes

Spyshots
Mercedes-Benz CLS nu al onder het mes
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes CLS-klasse betaalbaarder

Autonieuws
> Artikel lezen

Vaarwel Mercedes-Benz CLS Shooting Brake!

Autonieuws
Vaarwel Mercedes-Benz CLS Shooting Brake!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.