Autonieuws

RS500-motorupgrade voor Ford Focus RS

Slechts 500 worden er van Ford Focus RS500 gebouwd. En het schijnt dat ze allen in mum van tijd waren uitverkocht. Honderden gegadigden teleurgesteld, maar Ford zegt nu: “Treur niet, want wij brengen binnenkort een officiële motorupgrade op de markt die de normale Focus RS naar gelijke hoogte brengt als de 350 pk sterke RS500”.

Het motorpakket voor de Ford Focus RS heet MP350 en is in samenwerking met Mountune, die in het verleden vaker garant stond voor heetgebakerde Ford’s zoals bijvoorbeeld de Sierra RS500 Cosworth, ontwikkeld. Met de upgrade, MP350 genaamd, wordt het standaard 305 pk sterke 2.5 liter blok in de normale Focus RS getunend naar dezelfde 350 pk en 460 Nm als in de Focus RS500. De aanpassingen bestaan onder andere uit een grotere intercooler, een grotere luchtfilterbox, een uitlaatpijp met een grotere diameter, een verbeterde brandstofpomp en een betere softwarekalibratie. De MP350-kit is volledig door Ford goedgekeurd dus alle reguliere fabrieksgaranties blijven behouden.

Engelsen eerst
Er is geen volk in de wereld die zo zot is op de Focus RS als de Engelsen. Waarschijnlijk vandaar dat zij als eerste mogen profiteren van de MP350-motorupgrade. Andere Europese markten volgen in een later stadium en dit geldt ook voor de prijs en beschikbaarheid.

Gerelateerde artikelen

Zowaar, Ford Focus RS kan nog scherper

Autonieuws
> Artikel lezen

Mountune stopt Ford Focus RS meer pk's toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS

Autonieuws
Team Sky volgt Tour in snelle Focus RS
> Artikel lezen

Hebbeding: Drift Stick in je Ford Focus RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Een nieuwe Focus, een nieuwe Ford RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.