Autonieuws

Audi TT Coupé & Roadster licht getoucheerd

Je moet er even de tijd voor nemen, maar Audi heeft de TT Coupé en Roadster weldegelijk vernieuwd. Onderhuids zijn de modificaties al evenzo minimaal. Hier de eerste foto’s en alle details.

Het zou ons niets verbazen als bezoekers van de vandaag geopende AMI in Leipzig onberoerd langs de gefacelifte Audi TT lopen. Er is wel haast een vergrootglas voor nodig om de verschillen te ontdekken. Gelukkig heeft Audi ze al voor ons uitgeschreven en lezen we dat de bijgeschaafde TT is voorzien van een hertekende voorbumper met grote luchtinlaten en een aangepaste grille. De koplampunits herbergen voortaan LED-techniek zodat de TT nu in de pas loopt met zijn familieleden. De vernieuwde achterzijde is te herkennen aan de bredere diffuser en daar blijft ’t dan ook bij. Het zijn deze wijzigingen die de TT 20 mm in lengte deed groeien. Het totaal bedraagt nu 4,187 mm. Hoogte, breedte en wielbasis zijn ongewijzigd.
Binnenin zijn er extra aluminium accenten en er zijn drie nieuwe interieurkleuren beschikbaar: Nougat bruin, Titanium grijs en Granaat rood.

Verfijnde motoren
Verfijning is tevens van toepassing op het bestaande motorengamma. Ten opzichte van hun voorgangers zijn ze namelijk tot 14% zuiniger geworden. De 3.2 liter V6 komt te vervallen. Daarvoor in de plaats komt de nader onder de loep genomen 2.0 TFSI-motor. Die leverde eerst 200 pk maar produceert voortaan 211 pk en 350 Nm. De vermogenswinst verandert de 0-100 km/h-tijd naar 6,1 seconden (5,6 seconden met de optionele zestraps S tronic-transmissie) en de topsnelheid stijgt naar 245 km/h. Dankzij efficiëntie is het gemiddelde verbruik flink gedaald van 7,7 l/100 km naar 6,6 l/100 km. De CO2-uitstoot blijft steken op 154 g/km.

De vernieuwde Audi TT Coupé en Roadster vinden in juli hun weg naar de dealers. Prijzen worden in de loop naar deze marktlancering bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.