Autonieuws

Hybridemonopolie Lexus GS 450h

De Lexus GS is vanaf eind april alleen nog te bestellen als Full Hybrid. Reden hiervoor is dat de GS 450h nu al vrijwel alle verkopen voor rekening neemt. Vanaf mei worden de laatste exemplaren van de Lexus GS 300 en GS 460 geproduceerd.

Met het uitzwaaien van de Lexus GS 300 met 3.0 liter V6 en GS 460 met 4.6 liter V8 trotseert de GS 450h in z’n eentje de concurrentie, maar wel op een unieke manier. Op dit moment is er namelijk nog andere geen hybridemodel in z’n klasse te vinden. De GS 450h wordt aangedreven door een 3.5 liter V6 samenwerkend met een 200 pk sterke elektromotor. Het gezamenlijke vermogen van de aandrijflijn  bedraagt 345 pk en desondanks blijft het brandstofverbruik beperkt tot 7,6 l/100 km en de CO2-uitstoot noteert 180 g/km. Dit is dan weer goed voor een C-label.

Vertrouwde luxe
De Lexus GS 450h blijft leverbaar in vier uitvoeringen die in welke hoedanigheid dan ook comfort, luxe, een fluisterstil interieur en een dynamische rijervaring biedt. Standaard wordt de Japanse limousine uitgerust met onder andere het Hard Disk Drive navigatiesysteem, het Mark Levinson audiosysteem, de actieve stabilisatoren en het Semi-Aniline lederen interieur. Prijzen beginnen bij € 67.315,-.


Gerelateerde artikelen

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

Autonieuws
Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op
> Artikel lezen

Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk

Autonieuws
Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk
> Artikel lezen

Aanschouw de Lexus GS F in al zijn glorie

Fotogalleries
Aanschouw de Lexus GS F in volle glorie
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.