Autonieuws

Elektrische Tazzari Zero in Nederland te koop

Vanaf heden is Nederland een geheel elektrisch automerk rijker: Tazzari. Het Italiaanse merk heeft een kleine elektrisch aangedreven stadsauto ontwikkeld die vanaf nu voor € 27.990,- te koop is. Enkel via internet overigens.

Tazzari is een nieuw Italiaans automerk dat alleen elektrische auto’s bouwt. Het merk heeft momenteel één model – de Zero – is vanaf januari 2010 in Italië in productie gegaan. De auto is voornamelijk gericht op stadsverkeer. Niet alleen vanwege zijn elektrische aandrijving, maar ook vanwege zijn compacte afmetingen. Toch claimt Tazzari dat er ruimte genoeg is voor twee volwassenen en nog eens 160 liter bagage. Met schijfremmen rondom, lichtmetalen wielen, elektrische ramen, centrale vergrendeling op afstand en een radio/CD-speler met iPod-aansluiting is het model niet karig.

140 km
De Tazzari Zero City Kart zoals hij voluit heet, heeft met zijn Li Ion accu’s een bereik van 140 km en een gemiddeld verbruik van 3 ct per kilometer. De auto is geheel vrijgesteld van BPM en wegenbelasting. Wie de auto zakelijk aanschaft, kan rekenen op een forse investeringsaftrek van de overheid. Door het aluminium chassis, de achterwielaandrijving en de tussen de assen geplaatste elektromotor met 150 Nm, beschikt de Tazzari Zero over een uitermate sportief weggedrag en is hij zeer geschikt voor gebruik in en om de stad.

Via internet
Het merk wordt in Nederland vertegenwoordigd door SensaMotive dat een uniek businessmodel heeft ontwikkeld waarbij de verkoop van de modellen niet via traditionele dealers maar via internet verloopt. Frank de Jong van SensaMotive: ‘De automarkt is in een rap tempo aan het veranderen. De consument wil tegen zo laag mogelijke kosten autorijden en het verkoopkanaal is door de veranderde marktomstandigheden toe aan een nieuwe manier van zaken doen. Wij werken niet met dealers, maar gaan als eerste automerk onze modellen alleen online verkopen.’ De Tazzari Zero is per heden te koop via internet voor € 27.990,-- inclusief BTW. De levertijd bedraagt drie maanden.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.