Autonieuws

Voorwielaandrijving voor BMW’s

De geruchten deden al een tijdje te rond en nu heeft BMW dan eindelijk bevestigd dat ze in toekomst voorwielaangedreven auto’s gaan leveren. Om de pijn enigszins te verzachten liet topman Norbert Reithofer weten dat de ‘vloek’ in eerste instantie alleen op de kleinste BMW’s rust.

Hand in hand gaan BMW en achterwielaandrijving samen. We weten niet beter. Maar nu Reithofer heeft bevestigd dat er een compacte BMW met voorwielaandrijving in de pijplijn zit moeten we van deze heilige traditie afstappen.

MINI
Het nieuwe platform dat zowel geschikt is voor voor- als achterwielaandrijving kunnen we verwachten in 2013 en wel als eerste op de volgende generatie MINI. Deze beschikken reeds al over voorwielaandrijving, dus voor hen is het niets nieuws. Kort daarna zal het onderstel ook op de productiebanden van BMW te vinden zijn. In eerste instantie alleen bij de kleinste modellen zijn, de grootste blijven (voorlopig) buiten schot.

Imagoverlies? Welnee!
Waarom BMW van zijn geloof afstapt en ook voorwielaandrijving gaat aanbieden? Simpel, vanwege de kosten. Zo’n platform uitsluitend voor MINI’s ontwikkelen is te duur. Bovendien hebben deze bodemplaten in de MINI’s bewezen garant te staan voor uitstekende stuureigenschappen en dus is het Beierse merk ervan overtuigd dat deze stap geen imagoverlies gaat opleveren. De tijd zal het leren…

Gerelateerde artikelen

Echt goud voor BMW i3 en i8 Starlight Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe BMW 3-serie Touring

Spyshots
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.