Autonieuws

Dieseloffensief van Suzuki

Suzuki is een waar dieseloffensief begonnen. Vorig jaar al werden de nieuwe dieselversies van de Grand Vitara, Wagon R+ en Ignis op de markt gebracht. Begin dit jaar volgden de Wagon R+, de Ignis en de Jimny en nu ook de Liana.

Veel Japanse merken hebben door de grote vraag vanuit Europa moeten kiezen om diesels te gaan produceren. Ook Suzuki is overstag gegaan en heeft nu voor alle modellen (behalve de Alto) een dieselmotor in het programma.

Verkoopstijging
De komst van dieselmotoren bij Suzuki heeft een groot voordeel voor zowel de consument als voor Suzuki. Als consument is er nu eenmaal veel vraag naar diesels en kun je nu ook kiezen voor een Suzuki met diesel. Dit onderstreept ook het streven van Suzuki naar zuinige auto´s. Voor Suzuki heeft het als voordeel dat men de verkopen zal zien stijgen. Diesels zijn erg gewild en dat zal zichtbaar zijn in de verkopen.

Extra prestaties in het terrein
Bij terreinauto’s zoals de Grand Vitara en Jimny voegen de dieselmotoren nog een plezierige eigenschap toe: behalve een spaarzaam brandstofverbruik en vlotte prestaties op de verharde wegen, komt het hoge koppel dat karakteristiek is voor een dieselmotor de terreincapaciteiten zeer ten goede. Bovendien is de hoge trekkracht al bij een laag toerental beschikbaar. Ook bij het trekken van een forse aanhangwagen blijken de voordelen van de moderne dieseltechniek.

Vier dieselmotoren
Op dit moment levert Suzuki drie dieselmotoren. De eerste is een 1.3 (69 pk) die leverbaar is in de Ignis en Wagon R+. De tweede is een 1.4 (90 pk) welke leverbaar is in de Liana. De derde motor is de 1.5 (65 pk) welke wordt geleverd in de Jimny. Tot slot is er een hypermoderne 2.0 16-kleps dieselmotor met een vermogen van 109 pk en een koppel van 270 Nm die dienst doet in de Grand Vitara.

Gerelateerde artikelen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.