Autonieuws

Trioviering: Pininfarina 2uettottanta

Dit is de 2uettottanta, een studie ontworpen door Pininfarina op basis van de Alfa Romeo Spider. Met de auto markeert het Italiaanse designhuis haar 80-jarige bestaan en het centennium van Alfa Romeo en eert het tot slot de Alfa Duetto van weleer.

Alfa Romeo en Pininfarina zijn sinds de jaren ’30 onlosmakelijk met elkaar verbonden. De befaamde ontwerpstudio ontwierp talloze koetswerken voor de Italiaanse fabrikant, maar één daarvan springt eruit en dat is de Alfa 1600 Spider Duetto. Ter ere van dit model werd de 2uettottanta getekend, gebouwd en tentoongesteld op de Autosalon van Genève.

Moderne interpretatie
In de retro-Spider heeft Pininfarina gepoogd de beroemde “Osso di Seppia” vorm van de vroegere Duetto te laten terugkeren. De gladde structuur van de carrosserie en de grille zijn al eveneens van die moderne interpretaties van de open Alfa uit 1966, om over het dashboard met drie metertjes in het midden en het retro vormgegeven stuurwiel nog maar te zwijgen.

1.750
Onder de motorkap wordt de verwijzing naar de vroegere Duetto nog verder doorgetrokken. Daar rust namelijk een 1.750 cc metende viercilinder turbomotor, een knipoog naar de “1.750 Veloce” Duetto Spider uit 1968. Details over de krachtbron zijn niet bekend, maar dat doet er eigenlijk ook niet toe. De 4,20 meter lange, 1,80 meter brede en 1, 20 meter hoge 2uettotanta zal hoogstwaarschijnlijk wel altijd een studie blijven.

Gerelateerde artikelen

Alfa Romeo rolt omvangrijk 5-jarenplan uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelste Alfa's eren Nürburgring met speciale editie

Autonieuws
Snelste Alfa's eren de Nürburgring
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Bloedsnelle Alfa Romeo Giulia Coupé in de maak

Autonieuws
Bloedsnelle Alfa Romeo Giulia Coupé in de maak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.