Autonieuws

Ford maakt ruimte met de Focus Wagon

Ford haalt alles uit de kast om de Focus opnieuw in het zonnetje te zetten tijdens haar Europese debuut. Het Amerikaanse concern lanceert daarom tijdens de Autosalon van Genève de Focus in haar meest interessante vorm. Maak kennis met de Ford Focus Wagon.

De Focus Wagon is van cruciaal belang voor de Europese markt drukt Ford ons op het hart. Maar liefst één derde van alle Focus-klanten kiest voor deze uitvoering. In sommige landen, zoals Italië en Duitsland, vertegenwoordigt de Wagon-uitvoering zelfs meer dan de helft van de totale Ford Focus-verkoop. Ook John Fleming, Ford of Europe Chairman en CEO benadrukt het belang van de Wagon; "De wagon is altijd een van de sterkste modellen van de Ford Focus-lijn geweest in Europa en zijn populariteit doet alleen onder voor de vijfdeursuitvoering,"

Dynamisch uiterlijk
Qua design sluit de Focus Wagon naadloos aan op de huidige Ford-lijn. Vooral bij de achterzijde van de stationwagen zien we duidelijke overeenkomsten met de Mondeo Wagon. Het geheel oogt volwassen en doet dankzij de strakke lijnvoering dynamisch aan. Een opmerkelijk element is het geïntegreerde dakrailsysteem die over de hele lengte van het dak gepositioneerd is. De achterklep van de Wagon heeft een zelfsluitende functie en beschikt over een subtiele spoiler die netjes in het dak is verwerkt.

Voor meer informatie over de techniek, motoren en noviteiten verwijzen we je graag naar het uitgebreide artikel over de Europese Focus.

Gerelateerde artikelen

Autotest | Ford Focus ST & ST Diesel

Autotests
Autotest | Ford Focus ST (+ST TDCI)
> Artikel lezen

Maccen met de nieuwe Ford Focus Wagon

Spyshots
> Artikel lezen

Update: Ford Focus ST-benzine geprijsd en dieselversie met 20%

Autonieuws
Officieel: opgefriste Ford Focus ST ook als diesel
> Artikel lezen

Autotest | Vernieuwde Ford Focus (Wagon)

Autotests
Autotest | Vernieuwde Ford Focus (Wagon)
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.