Autonieuws

Overname ketst af: GM trekt stekker uit Hummer

Hummer is niet meer. Eerder leek het Amerikaanse terreinmerk verkocht te zijn, maar het Chinese Sichuan Tengzhong heeft zich als enige gegadigde uiteindelijk toch teruggetrokken. Nu is GM er klaar mee en trekt het de stekker uit Hummer. Hummer is dus niet meer.

Ooit was Hummer het boegbeeld van General Motors. Maar onder de druk van de maatschappelijke en economische veranderingen raakten de dealers de dure, benzineslurpende mastodonten aan de straatstenen niet meer kwijt. General Motors had zich ondertussen zelf ook aardig in de nesten gewerkt en besloot daarop onder andere Hummer van de hand te doen voordat het de autogigant zelf ten onder zou doen gaan.

Overheid boosdoener
Na lang zoeken werd een serieuze koper gevonden in het Chinese Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co Ltd, een belangrijke speler in zwaar materieel voor de wegenbouw. Medio vorig jaar werd er een intentieverklaring getekend tussen de beide partijen rondom de overname van Hummer. Maar nu, driekwart jaar later, is de deal afgeketst omdat het Tengzhong het overnamebedrag van 150 miljoen niet rond kan krijgen bij de Chinese overheid. Volgens ingewijden hebben zij ‘onvoldoende vertrouwen’ in Hummer en het imago dat er aan de auto’s kleeft.

Gerelateerde artikelen

Hummer H1 komt terug als bouwpakket

Autonieuws
Hummer H1 komt terug als bouwpakket
> Artikel lezen

DC Design maakt Hummer H1 voor staatshoofden

Tuning & styling
DC Design maakt Hummer H1 voor staatshoofden
> Artikel lezen

NXT 360 volgt Humvee op, maar komt als mosterd

Autonieuws
> Artikel lezen

De 17 wildste creaties op de 2014 SEMA Show!

Tuning & styling
Ken Block '65 Mustang Hoonicorn RTR
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.