Autonieuws

Kia presenteert Ray Plug-in Hybrid Concept

Op de Chicago Auto Show heeft Kia een studiemodel voor een plug-in hybride getoond. De Ray maakt gebruik van zo licht mogelijke materialen, een goede aerodynamica en wordt aangedreven door een kleine benzine- en elektromotor.

Volgens Kia is het van groot belang om al vroegtijdig te weten hoe de automobilist zich in de toekomst wil verplaatsen. En dat is een belangrijke reden voor de presentatie van deze conceptcar. Ontwerper Peter Schreyer laat weten dat de Ray bij het publiek de nodige reacties op moet roepen en vooral de Amerikaanse consument moet polsen voor een toekomstige ´groene´ auto.

Kia en het milieu
Dat Kia enorm hard werkt aan tal van milieuvriendelijke initiatieven is de afgelopen tijd wel duidelijk geworden. Want naast deze Ray hebben we recentelijk de Forte LPI Hybrid, Cee´d Hybrid, Sorento Hybrid en eerder al een aantal brandstofcelvoertuigen zien debuteren. Stuk voor stuk nog conceptcars, maar het productiestadium is zeker voor de hybridemodellen niet zo ver weg.

Benzine- en elektromotor
Deze Ray plug-in Hybrid is weer een stapje verder naar de toekomst. De auto wordt aangedreven door een ruim 150 pk sterke 1.4 liter benzinemotor in samenwerking met een 78 kW elektromotor. Wanneer geheel elektrisch gereden wordt kan de auto maximaal 50 km overbruggen, maar samen met de benzinemotor is een actieradius van 1.200 km te behalen.

Energiezuinig audiosysteem
Om een zo goed mogelijk verbruik te realiseren is gebruik gemaakt van veel lichte materialen. Bovendien zijn veel van de gebruikte materialen gerecycled. Uniek is dat Kia in samenwerking met Infinity een audiosysteem heeft ontwikkeld dat minder elektriciteit nodig heeft. Zo wordt op alle kleintjes gelet!

Gerelateerde artikelen

Kan de nieuwe Kia Ceed Sportswagon het nog goedmaken?

Spyshots
> Artikel lezen

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Autonieuws
> Artikel lezen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.