Autonieuws

Mazda MX-5 20th Anniversary Edition

Mazda viert feest: de MX-5 bestaat 20 jaar. En dat laten de Japanners natuurlijk niet ongemerkt aan zich voorbij gaan. Op de Autosalon van Genève zal Mazda de auto dan ook vol in de schijnwerpers zetten en de feestelijkheden onderstrepen met deze MX-5 20th Anniversary Edition.

Een klassieke roadster vormgeving, ideale gewichtsverdeling en achterwielaandrijving; zomaar drie factoren die hebben geleid tot het enorme succes dat Mazda MX-5 heet. Inmiddels zijn we aanbeland bij de derde generatie en die mag als het feestnummer worden gezien. Nu de MX-5 zijn twintigste verjaardag viert brengt Mazda namelijk een gelimiteerd model uit op basis van de huidige generatie.

Details
De MX-5 20th Anniversary Edition zal alleen in Europa leverbaar zijn en is gelimiteerd tot een productie van 2.000 exemplaren. De basis wordt gevormd door de MX-5 1.8 (126 pk) met softtop. Om het onderscheidt te maken is de auto voorzien van een grille, deurgrepen en mistlampbehuizing in chrome, speciale 17 inch lichtmetalen wielen en 20th Anniversary logo´s. Het actiemodel is leverbaar in slechts drie kleuren: True Red, Crystal White en het exclusief voor deze uitvoering gemengde Aurora Blue.

Exacte specificaties wat betreft prijzen en levering van de gelimiteerde MX-5 zijn nog niet bekend. Die volgen na het debuut van de auto in Genève.

Gerelateerde artikelen

Afneembare hardtop voor Mazda MX-5 Cup

Autonieuws
> Artikel lezen

Fotoserie Mazda gooit nog wat kolen op het vuur

Fotogalleries
> Artikel lezen

Waarom wij eeuwige liefde verklaren aan de Mazda MX-5 RF

Autotests
> Artikel lezen

Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5

Autonieuws
Mazda komt met restauratieplan voor originele MX-5
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.