Autonieuws

BMW Concept DriveE: elektrische 1-serie

Met de Concept ActiveE presenteert de BMW Group haar tweede model van het Project i. Net als de MINI E is het studiemodel, welke gebaseerd is op de 1-serie Coupé, voorzien van een elektrische aandrijflijn.

De volledig elektrische MINI E was het eerste model in het Project i, een programma dat alle activiteiten van de BMW Group omvat die gericht zijn op het ontwikkelen van duurzame productiemodellen met elektrische aandrijving. Bijzonder aan dit project is het op grote schaal testen van de voertuigen in de echte wereld; momenteel worden er zo’n 600 MINI E’s beproeft door verschillende zakelijke en particuliere gebruikers in de Verenigde Staten en Europa. Hetzelfde lot staat de elektrische 1-serie te wachten.

Actieradius van 160 km
CO2-vrije mobiliteit in typische BMW-stijl; volgens het merk is dit de essentie van de Concept ActiveE. Deels hiervoor verantwoordelijk is de door een 170 pk sterke elektromotor en achterwielaandrijving. Met 250 Nm aan koppel accelereert de Concept ActiveE is 4,5 seconden naar de 60 km/h en tipt het vervolgens circa 4,5 seconden later de 100 km/h aan. De topsnelheid van de elektrische BMW is begrensd op 145 km/h. Met een praktijkgerichte actieradius van 160 km (240 km volgens de Amerikaanse FTP72 cyclus) is de bestuurder niet gebonden aan het afleggen van korte afstanden. Er kan dus ook tot buiten de stad gereden worden.

Moderne accupakket

Wellicht het belangrijkste onderdeel van een elektrische auto is het accupakket. Het is dan ook niet verwonderlijk dat BMW hier extra veel aandacht aan heeft besteed. Dankzij de onlangs opgerichte joint venture van de BMW Group en SB LiMotive (Bosch en Samsung SDI) beschikt de Concept ActiveE over een vloeistofgekoeld, lichtgewicht lithium-ion-accupakket. Het pakket is ondergebracht op plekken waar in de reguliere BMW 1-serie de aandrijflijn en de brandstoftank te vinden zijn en kan onder alle omstandigheden optimaal capaciteit leveren. Het opladen van een volledig lege accu is binnen drie uur voltooid. Tijdens het afremmen op de motor wordt er ook energie opgewekt. Tijdens het rijden in de stad kan hierdoor de actieradius met twintig procent toenemen.

Gerelateerde artikelen

G-Power pompt 600 pk in BMW 1M Coupé

Tuning & styling
G-Power pompt 600 pk in BMW 1M Coupé
> Artikel lezen

Unieke BMW 1-serie M Coupé als MotoGP Safety Car

Autonieuws
Unieke BMW 1-serie M Coupé als MotoGP Safety Car
> Artikel lezen

G-Power BMW 1M Coupé overtreft M3

Tuning & styling
G-Power BMW 1M Coupé overtreft M3
> Artikel lezen

Vorsteiner doet GTS5-spoiler in de losse verkoop

Tuning & styling
Vorsteiner doet GTS5-spoiler in de losse verkoop
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.