Autonieuws

Vindingrijke truc maakt Noorse Porsche´s stuk goedkoper

De Noorse Porsche-importeur, Autozentrum Sport A.S., heeft wel een heel vindingrijke doch eenvoudige manier gevonden om de Boxster en de Cayman goedkoper aan de man te brengen. Door het vermogen van de auto’s te ‘knijpen’ gaat de CO2-uitstoot omlaag met als gevolg een lagere importbelasting waarvan de consument uiteindelijk profiteert.

De invoerbelasting op Noorse auto’s is deels afhankelijk van het motorvermogen en de daaraan gekoppelde CO2-uitstoot. Kortom: hoe lager deze waarden, hoe kleiner de verschuldigde importbelasting. Met dit gegeven ging Autozentrum Sport A.S. aan de slag en dat leidde uiteindelijk tot een behoorlijke prijsdaling van de Porsche Boxster en Cayman.

Fikse korting
Alleen de basismodellen van de Boxster en de Cayman bevatten minder vermogen dan affabriek. De S-uitvoeringen vallen buiten de ingrepen. Normaliter levert de Boxster 255 pk, maar de Noorse versie produceert slechts 211 pk. Dit vertaalt zich uiteindelijk in een prijsdaling van maar liefst 88.000 Noorse kronen, wat gelijk staat aan zo’n € 10.500,-. De Cayman gaat ook met 211 pk de Noordelijke grenzen over en dat drukt de prijs voor de consument met 106.000 Noorse kronen (zo’n € 12.500,-). Normaal rolt de coupé met 265 pk de fabriek uit.

Geen prestatiegevolgen
Enigszins vreemd is dat de sterk ‘geknepen’ Porsche’s niet veranderen in prestatieniveau. Volgens de bewuste Porsche-importeur weet de Boxster met 44 pk minder nog steeds in 5,9 seconden naar 100 km/h te accelereren, en ook de Cayman voltooid het traject nog altijd in 5,8 seconden. De importeur claimt zelfs dat de topsnelheden ongewijzigd zijn, namelijk 263 km/h voor de Boxster en 265 km/h voor de Cayman.
Bron: BilNorge.no

Gerelateerde artikelen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche 718 Cayman GTS strekt de benen

Spyshots
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Elektrische Cayman schiet in 3,3 seconden naar 100 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.