Autonieuws

Gefacelifte Volkswagen Fox onthuld

De Volkswagen Fox is voorzien van een nieuw gezicht. Eindelijk loopt het model daarmee in de pas met de rest van de Volkswafgen-familie. Sterker nog, het lijkt wel een gekrompen Polo. Hoe dan ook, Volkswagen heeft haar Benjamin eindelijk maar aansluiting laten vinden bij de rest.

De oude Fox is er bijna niet meer in te herkennen. Het compleet nieuwe front, de nieuwe spiegels, lichtmetalen wielen en sterk gewijzigde achterbumper en lichtunits doen de oude Fox snel vergeten. Ook het interieur, dat gedateerd en oubollig was, is compleet naar deze tijd getild. Ook hier zijn de componenten van de nieuwe Polo duidelijk te zien.

Niet voor Europa
Goed nieuws allemaal, maar helaas. De in Brazilië geproduceerde Fox komt niet (meer) naar Europa. Volkswagen blijft hier tot halverwege 2010 het oude model voeren om daarna de Fox definitief te schrappen in het Europese leveringsgamma, weet Autotelegraaf te meldden. Daarvoor in de plaats zal straks de nog kleinere Up! komen. Toch jammer, hoort de Fox eindelijk bij de familie en dan wordt ´ie alweer verstoten.

Gerelateerde artikelen

Schrijft VW historie met deze Pikes Peak-racer?

Autonieuws
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak

Autonieuws
Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.