Autonieuws

McLaren MP4-12C wordt deze week onthuld

De eerste feiten over de nieuwe sportauto van McLaren zijn opgedoken. Het prestigeproject van McLaren´s topman Ron Dennis gaat officieel McLaren MP4-12C heten en laat niet lang meer op zicht wachten. Sterker nog, de McLaren MP4-12C wordt al deze week onthuld!

  • Drie modellen op komst
  • Productie van 4.000 exemplaren per jaar
  • McLaren MP4-12C komt al in 2011 op de markt
  • V8, Gullwing-deuren en veel carbon

In een uitgebreid interview met The Sunday Times laat Ron Dennis al de nodige details vrij over zijn nieuwe project. Dennis is inmiddels 62 jaar en recent nog nauw betrokken geweest bij de F1-renstal van Mercedes-McLaren. Inmiddels heeft hij zijn volledige aandacht gericht op de lancering van zijn nieuwe supercar. Samen met Mumtalakat, een investeringsgroep uit Bahrain en het Zwitserse TAG is Dennis eigenaar van McLaren Automotive. En daarmee hebben de drie grote plannen.

Drie modellen
"We´re building more than a car. We´re building a brand", laat Dennis tegenover The Sunday Times weten. En daarmee maakt hij meteen duidelijk dat het niet bij de McLaren MP4-12C zal blijven. In 2015 volgt er ook een kleinere sportauto die het rechtstreeks tegen de Porsche 911 op moet nemen en een groter exemplaar (open variant) die de Carrera GT moet doen vergeten. Als de McLaren MP4-12C in 2011 in productie gaat wil hij minimaal 1.000 exemplaren produceren. Wanneer de andere twee modellen in 2015 ook op de markt komen moet de productie oplopen tot 4.000 stuks per jaar. Ambitieus hoor!

Concurrentie
Terug naar waar het deze week allemaal om draait. De MP4-12C wordt namelijk woensdag gepresenteerd. En we wisten tot vandaag eigenlijk nog niets van de auto. Het design is door McLaren zeer goed geheim gehouden met de enorme camouflage. Het lijnenspel komt overigens van de hand van Frank Stephenson, inderdaad een voormalig Ferrari-ontwerper. Volgens Ron Dennis is het design iconisch zoals de Jaguar E-type en streeft de MP4-12C zijn concurrenten op elk vlak voorbij. Prestatiegericht is daar een hoogtoerige V8 voor verantwoordelijk die samenwerkt met een zevenbak. Het chassis is van carbon en de auto beschikt bovendien over ´Gullwing´ deuren. Om perfect te kunnen genieten, onder alle omstandigheden, is de auto voorzien van automatisch aanpassende vering. De topsnelheid ligt rond de 320 km/h.

2011
De McLaren MP4-12C zal debuteren op de IAA in Frankfurt nadat deze aanstaande woensdag officieel gepresenteerd wordt. De auto kost rond de £ 150.000,- en komt in 2011 op de markt. We kunnen niet wachten!

Gerelateerde artikelen

Prachtige McLaren expositie in Louwman Museum

Overige
Goed beeld van McLaren in Louwman Museum
> Artikel lezen

Vorsteiner toucheert McLaren MP4-12C met nuance

Tuning & styling
Vorsteiner toucheert McLaren MP4-12C met nuance
> Artikel lezen

DMC pakt McLaren MP4-12C bij de strot

Tuning & styling
DMC pakt McLaren MP4-12C bij de strot
> Artikel lezen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

Dubai Police Force blijft zichzelf verwennen

Autonieuws
Dubai Police Force blijft zichzelf verwennen
> Artikel lezen

Mclaren 12C GT Sprint is ideaal voor trackdays

Autonieuws
Mclaren 12C GT Sprint is ideaal voor trackdays
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.