Autonieuws

Volkswagen BlueMotion

Nieuwe Polo, Golf en Passat BlueMotion op IAA

In Frankfurt beleven de Polo, Golf en Passat in BlueMotion-trims hun werelddebuut als productiemodellen. Alledrie de zuinige modellen staan garant voor zeer goede verbruiks- en emissiecijfers.

Nieuwe Polo, Golf en Passat BlueMotion op IAA
Het recept van de BlueMotion-modellen is inmiddels welbekend. Dankzij een aangepast motormangement, langere versnellingen, een schakelindicator, start-/stopsysteem, remenergie terugwinning en een verbeterde aerodynamica weten de BlueMotion-uitvoeringen van diverse Volkswagen´s zeer goed te scoren als het om brandstofverbruik gaat. Nieuw voor deze drie modellen is dat Volkswagen dat vanaf heden ook extra wil uitstralen. En nee, niet met saaie badges, maar met sportieve accenten. Zo zijn de Golf BlueMotion en Passat BlueMotion voorzien van diverse R-Line accessoires en pronken er achterop de Polo en Passat Variant een forse spoiler.

Volkswagen Polo BlueMotion: 3,3 l/100 km
Het meest spaarzame model van Volkswagen is de Polo BlueMotion. Hij stond in Genève nog als conceptcar, maar beleeft op de IAA zijn werelddebuut. Met zijn 75 pk sterke 1.2 TDI-motor weet deze een verbruik van 3,3 l/100 km en een CO2-uitstoot van 87 g/km neer te zetten. Dat is nog eens 20 procent minder CO2 en 0,9 l/100 km minder verbruik dan de conventionele Polo 1.2 TDI. Theoretisch moet de auto met zijn 45 liter tank dan ook een actieradius van 1.363 km/h kunnen behalen. De Polo BlueMotion zal leverbaar zijn vanaf begin 2010.

Volkswagen Golf BlueMotion: 3,8 l/100 km
Met onder de kap een 105 pk sterke TDI-motor weet ook de Golf keurige cijfers neer te zetten: 3,8 l/100 km en een CO2-uitstoot van 99 g/km. Dat alles in combinatie met een 0-100 km/h sprint in 11,3 seconden en een topsnelheid van 190 km/h. Dit najaar zal de auto bij de dealers staan.

Volkswagen Passat BlueMotion: 4,4 l/100 km
Maar liefst 1.591 km rijden op een volle tank? Theoretisch gezien moet de nieuwe Passat BlueMotion dat kunnen halen. Hij verbruikt namelijk maar 4,4 l/100 km en beschikt over een tank van 70 liter. De CO2-uitstoot per km bedraagt overigens maar 114 gram. De prestaties zijn er echter ook naar. De Passat BlueMotion heeft 12,5 seconden nodig om vanuit stilstand naar 100 km/h te accerereren en de topsnelheid ligt op 193 km/h.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers