Autonieuws

Mazda MX-5

Lichtgewicht Mazda MX-5 naar IAA

Tijdens de IAA in Frankfurt zal Mazda een lichtgewicht en bijzondere versie van de MX-5 presenteren. Het model zal de naam MX-5 Superlight Version meekrijgen en is puur bedoeld als showauto.

Lichtgewicht Mazda MX-5 naar IAA

Volgens het Japanse merk is de Mazda MX-5 de best verkochte tweezits sportwagen ter wereld. Het model is alweer twintig jaar succesvol en dat moet gevierd worden. Mazda zal daarom de autobeurs in Frankfurt aandoen met een spannende conceptcar op basis van diezelfde MX-5.

Stirling Moss-lookalike
Toen wij de MX-5 Superlight Version zagen dachten wij meteen aan de Mercedes-Benz SLR Stirling Moss en de Veritas III. De voorruit is verdwenen en een verhoging achter de twee stoelen is erbij gekomen. Deze twee bobbels - ook wel ´domes´ genoemd - geven de Superlight niet alleen een klassiek voorkomen, ook moeten ze de bestuurder en passagier beschermen bij een eventuele koprol. 

Museumstuk
Volgens Mazda heeft het lage(re) wagengewicht van deze unieke MX-5 postieve invloeden op de algehele rijprestaties, de mate van CO2-uitstoot en het brandstofverbruik. Jammer dus dat de Superlight Version na z´n onthulling op 15 september in Frankfurt alleen nog op andere beurzen en in het Mazda-museum is te bewonderen.

Redactie
Door Redactie
Lichtgewicht Mazda MX-5 naar IAA

Mis geen belangrijk Mazda-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers