Autonieuws

Elektrisch rijden

Nederland dé proeftuin voor elektrische auto’s

Nederland moet voorop lopen met de ontwikkeling wat betreft elektrische auto’s. Dit vinden de drie ministers, Eurlings (Verkeer), Cramer (Milieu) en Van der Hoeven (Economische Zaken) tenminste. Het trio wil 65 miljoen uittrekken om dit te bewerkstelligen.

Nederland dé proeftuin voor elektrische auto’s
Het is de bedoeling van Den Haag om Nederland tot dé proeftuin voor elektrische auto´s in de wereld te maken. Ons land is interessant om diverse redenen. Zo maken veel zakelijke rijders relatief korte afstanden tussen steden en beschikt ons land over een solide elektriciteitsnet. Nederland mag dan weinig autofabrikanten herbergen, ons land beschikt over veel innovatieve toeleveranciers en kennisinstituten.

Mogelijk duizenden laadpunten

De drie ministeries (Verkeer, Milieu en Economische Zaken) willen 65 miljoen in het plan steken. Deze subsidie lokt volgens Eurlings (Minister van Verkeer en Waterstaat) rond een half miljard aan nieuwe investeringen uit. De subsidie zal voornamelijk gestoken worden in de ontwikkeling van nieuwe batterijen, de infrastructuur van duizenden laadpunten en de aanschaf van een elektrisch wagenpark.

Milieuvriendelijk
Met name de klimaatvoordelen van de elektrische auto spreken Cramer (Minister van Milieu) aan. Zo stoot een elektrische auto 35% minder CO2 uit dan onze huidige vierwielers. Vooral het filerijden met een elektrische auto is milieutechnisch gezien een groot voordeel. Dit bovenop het stille karakter van de ‘elektroauto’s’ op lage snelheden. De ministeries verwachten tot 2015 nog weinig elektrische voertuigen op de weg te zien. Maar in 2020 verwachten ze toch al 200.000 stuks op kenteken te hebben. De teller moet in 2025 zelfs oplopen tot boven het miljoen.

De ministerraad buigt zich komende vrijdag over dit voorstel. Bron: De Telegraaf.
Redactie
Door Redactie
Nederland dé proeftuin voor elektrische auto’s
Nederland dé proeftuin voor elektrische auto’s
Nederland dé proeftuin voor elektrische auto’s

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers