Autonieuws

Nieuwe Kia Sorento blijft onder de 30 mille

Kia Nederland gaat op vijf euro na 30 mille vragen voor de volledig nieuwe Sorento. De SUV die de moeilijke taak heeft het enorme succes van z’n voorganger te evenaren staat vanaf september bij de dealer.

De vanafprijs van € 29.995,- geldt voor de 174 pk en 230 Nm sterke Kia Sorento met 2.4 liter benzine. De voordeligste en enige CRDi-dieselkrachtbron, goed voor een vermogensafgifte van 197 pk en 435 Nm gaat minimaal € 35.995,- kosten. De eerdergenoemde 3.5 liter V6 (277 pk) komt niet naar Europa. De twee verkrijgbare motoren worden gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak en optioneel is er een zestraps automaat te bestellen, die vers van de tekentafel komt. Wat de meerprijs daarvan is weet Kia ons nog niet te vertellen. Vervolgens kunnen klanten nog kiezen voor 2- of 4WD-aandrijving. De tweewielaangedreven versies hebben een lager wagengewicht en dat komt ten goede van het brandstofverbruik. Campingliefhebbers zullen waarschijnlijk voor de 4WD gaan. De Sorento heeft een maximaal trekgewicht van 2.500 kg.

Moeilijke taak
Zoals in de inleiding aangehaald heeft de nieuwe Sorento de moeilijke taak het succes van z’n voorganger te evenaren. Die was namelijk meteen na z’n lancering in 2002 een groot succes. Er werden maar liefst 900.000 stuks van de auto verkocht. Aan de kwaliteiten van de nieuwe generatie hoeft het in ieder geval niet te liggen. De nieuwe Sorento is er technisch behoorlijk op vooruit gegaan. Onder andere het sterk verouderde ladderchassis heeft plaatsgemaakt voor een zelfdragend exemplaar en dat is positief voor de rij-eigenschappen. Bovendien is de nieuwe ruimer, luxueuzer en beter afgewerkt dan zijn voorganger. Kia verwacht dit jaar nog zo’n 140.000 stuks van de nieuwe Sorento te verkopen. Als dit aantal wordt gehaald is de eerste stap naar een nieuwe succes gezet.
Bron: Autotelegraaf

Gerelateerde artikelen

Meer details gloednieuwe Kia Sorento

Autonieuws
Meer details gloednieuwe Kia Sorento
> Artikel lezen

Twee diesels en een benzine voor nieuwe Kia Sorento

Autonieuws
Nieuwe Kia Sorento verkrijgbaar met drie motoren
> Artikel lezen

Kia komt met prijzen en uitrustingen voor nieuwe Sorento

Autonieuws
Kia komt met prijzen en uitrustingen voor nieuwe Sorento
> Artikel lezen

Nieuwe Sorento terecht Kia's nieuwe vaandeldrager

Autotests
Nieuwe Sorento terecht Kia's nieuwe vaandeldrager
> Artikel lezen

Dit is er veranderd aan de Kia Sorento

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.