Autonieuws

Laatste testkilometers voor Aston Martin V12 Vantage

Spoedig zal de Aston Martin V12 Vantage in productie gaan. En alvorens dit gebeurt wil Aston Martin nog één keer intensief controleren of alle puntjes op de i staan. Een V12 Vantage in racetenue zal daarom deelnemen aan de 24-Uren van de Nürburgring.

Niemand minder dan het opperhoofd van Aston Martin zelf, de heer Ullrich Bez, zal als één van de coureurs achter het stuur kruipen van deze V12 Vantage. Onervaren is Bez echter niet. Het zal namelijk de vierde keer worden dat hij deze endurancerace rijdt. Eerder deed hij dit in een geprepareerde V8 Vantage N24, de voorloper van de V12 Vantage die dit jaar op de startgrid van de Nordschleife staat. 

Minimale preparaties
De V12 Vantage is voor de racedoeleinden niet eens zo heel veel aangepast. Enkel de ophanging en de banden (slicks) werden afgestemd op het circuitgebruik. Daarnaast zijn overbodig zaken verwijderd om het gewicht van de auto naar beneden te halen. Vanwege de veiligheidseisen is hiervoor wel een rolkooi in de plaats gekomen. Ook de 6.0 liter twaalfcilinder is één en dezelfde als de 517 pk sterke krachtbron in het productiemodel.

€ 245.000,-
De 37ste editie van de 24-Uren van de ADAC Nürburgring zal plaatsvinden op 23 en 24 mei aanstaande. De productie van de Aston Martin V12 Vantage zal in het derde kwartaal van dit jaar worden opgestart. Z’n prijs bedraagt circa € 245.000,-.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin trekt doek van nieuwe Vantage

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vantage deelt plaagstootjes uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Laatste ronde voor (oude) Aston Martin Vantage V600

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vantage al bijna uitverkocht

Autonieuws
Nieuwe Aston Martin Vantage al bijna uitverkocht
> Artikel lezen

Aston Martin Vantage GTE geeft je vleugels

Autonieuws
> Artikel lezen

Quality time! Aston Martin Vantage heeft een online configurator

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.