Autonieuws

Nieuwe Rolls-Royce heet Ghost

Rolls-Royce heeft eindelijk officieel bekend gemaakt hoe haar nieuwe model gaat heten. De geruchten over Silver Ghost deden al tijden de ronde, maar dat bleek niet geheel waar te zijn. Rolls-Royce noemt haar nieuwe model: Ghost.

Het blijft een bijzondere gebeurtenis wanneer een fabrikant als Rolls-Royce een nieuw model presenteert. En zo ook bij de Ghost. In eerste instantie liet Rolls-Royce het model onder de projectnaam RR4 door het leven gaan. Bij de presentatie van de conceptcar in Genève werd dat 200EX en nu heeft Rolls-Royce eindelijk bekend gemaakt dat de auto Ghost gaat heten.

Goodwood
Die naam komt overigens niet zomaar uit de lucht vallen. Tussen 1906 en 1925 werden er ook al Rolls-Royce´s geproduceerd onder de naam Ghost. Vanaf het vierde kwartaal van 2009 zal die naam opnieuw leven worden ingeblazen. Vanaf dat moment zal Rolls-Royce in haar fabriek in het Zuid-Engelse Goodwood namelijk starten met de productie. Ruim anderhalf jaar lang is er in Goodwood gewerkt aan uitbreiding van de fabriek waardoor de Ghost een eigen productielijn krijgt. De lakstraat en de leer- en houtwerkplaatsen worden echter wel gewoon gedeeld met de Phantom-serie.

V12 turbomotor
Langzaam maar zeker heeft Rolls-Royce al heel wat details van de Ghost onthuld. De conceptcar 200EX is overduidelijk productierijp en zal slechts op minimale details afwijken van het productiemodel. Het uiterlijk is daardoor al bekend. Wat we ook weten is dat Rolls-Royce een compleet nieuwe 6.6 liter V12 turbomotor in het vooronder hangt. Die motor ontwikkelt een vermogen van meer dan 500 pk en brengt zijn krachten via een 8-traps ZF-transmissie op de achterwielen over. Zijn lengte van 5.39 m, breedte van 1.94 m en hoogte van 1.55 m is imposant. En wie nog niet overtuigd is zal dat wel raken bij het instappen; de wielbasis meet namelijk 3.29 m.

Zoals gezegd zal de Rolls-Royce Ghost vanaf het einde van dit jaar in productie gaan. Meer details verwachten wij vlak na de zomer.

Gerelateerde artikelen

Rolls-Royce glinstert met Suhail Collectie

Autonieuws
Rolls-Royce glinstert met Suhail Collectie
> Artikel lezen

Verjongingsmodellen: Rolls-Royce Black Badge Editions

Autonieuws
Rolls-Royce Wraith en Ghost Black Badge
> Artikel lezen

Spofec doet wat Rolls-Royce niet durft

Tuning & styling
> Artikel lezen

Rolls-Royce Ghost Series II: verfijning tot in detail

Autonieuws
Rolls-Royce Ghost Series II: verfijning tot in detail
> Artikel lezen

Mansory misbruikt Rolls-Royce Ghost

Tuning & styling
Mansory misbruikt Rolls-Royce Ghost
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.